Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Kilometarske kolone na Batrovcima: Čekanje i po tri sata

© AP Photo / Darko VojinovicGužva na graničnom prelazu Batrovci
Gužva na graničnom prelazu Batrovci - Sputnik Srbija, 1920, 06.08.2022
Pratite nas
Velike gužve ponovo su zabeležene na pojedinim graničnim prelazima. Na Batrovcima se čeka tri sata, dok je čekanje na Horgošu dva sata na izlazu iz zemlje, a sat na ulazu.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Na Batrovcima su kilometarske kolone, i na izlazu i ulazu u Srbiju celog dana. Zadržavanje je najmanje tri sata, sve tri trake su popunjene. Kolona je duga makar oko četiri kilometra, javlja reporter RTS-a.
Otvoreno je svih 10 izlaza, ali je prepuna i međuzona.
Čep se pravi zbog sporijeg, ali detaljnijeg rada na graničnom prelazu Bajakovo sa Hrvatskom.
Za protekla 24 časa preko Batrovaca je prešlo više od 34.000 putnika. Alternativa je granični prelaz Šid. Zadržavanje tamo je od 45 minuta do sat vremena.
Na Batrovcima očekuju da će najveći talas vozila proći tokom noći.
Na Preševu je situacija drugačija u odnosu na danas kada je trebalo sat vremena da se prođe granična kontrola, ali se menja iz časa u čas.
Do pre 10 minuta čekalo se oko pola sata na ulazak i izlazak iz Srbije.
Sada na ulazak u Srbiju čeka svega nekoliko automobila i oko pet minuta se zadržavaju. Na ulazak u Severnu Makedoniju čeka se oko dvadesetak minuta.
U Graničnoj policiji je rečeno da tek očekuju gužve na izlazu iz zemlje. Zastoj u saobraćaju je izazvala saobraćajna nesreća kod Markovca gde su bile formirane kilometarske kolone.
Zato sada očekuju da sva ta vozila dođu na granični prelaz i da se formiraju kolone.
Po potrebi se sprovodi minimalna granična kontrola. U proseku dnevno granični prelaz Preševo pređe oko 65 do 70 hiljada putnika, oko 20.000 vozila i 150 autobusa.
Kada je reč o alternativnom prelazu Prohor Pčinjski danas se čekalo oko sat vremena na izlazu iz zemlje. Sada na tom prelazu nema zadržavanja ni sa jedne, ni sa druge strane.
Čekanje na graničnim prelazima ka Crnoj Gori je oko pola sata.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala