- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Holandija zanemela pred moćnim Srpkinjama – polufinale i korak do boljeg ranga

© Sputnik / Lola ĐorđevićLopta u obruču
Lopta u obruču - Sputnik Srbija, 1920, 06.08.2022
Pratite nas
Mlade košarkašice Srbije, kao i njihovi vršnjaci plasirale su se u polufinale Evropskog prvenstva za igračice do 18 godina B divizije u Bugarskoj nakon što su neverovatnom partijom eliminisale Holandiju rezultatom 72:49 (12:22, 14:12, 21:6, 25:9).
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Mlade selekcije Srbije, kako muška tako i ženska prikazuju dominaciju na Evrobasketu sa reprezentacije do 18 godina, a devojke su još ubedljivijom pobedom stigle na samo korak do finala.
Tokom prve četvrtine Srpkinje su tražile igru i mučile se sa upornim i prodornim Holanđankama, međutim dobra taktika i strpljenje su se isplatili u narednim deonicama.
U drugoj četvrtini srpske košarkašice krenule su da se rezultatski vraćaju u igru, da bi od drugog poluvremena na parketu bio neki novi tim i neka nova energija.
Počele su Srpkinje da plešu po parketu, odbrana je fantastično proradila i kažnjavale su svaku grešku protivnica novim poenom.
Poslednjih deset minuta viđena je repriza treće deonice i bilo je jasno da takvom igrom srpski tim neće ispustiti pobedu.
Plasmanu u polufinale poenima je najviše doprinela Sara Vasiljević koja je upisala 15 poena uz četiri skoka i isto toliko asistencija, a pratila je sa samo jednim poenom manje i dva skoka više Marija Avlijaš.
Na strani Holanđanski najefikasnija je bila Meks van Linge koja je upisala devet poena.
Za mesto u finalu, ali i direktan plasman u viši rang mlade Srpkinje boriće se protiv selekcije Portugalije.
Košarkaši Dvajt Hauard i Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 05.08.2022
SPORT
Supermen menja NBA za karijeru „kečera“?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala