- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Pritisak prema Americi i apsurd prema Novaku dostižu vrhunac: „Pomozite mi da razumem“

© Sputnik / Lola ĐorđevićDžon Milman
Džon Milman - Sputnik Srbija, 1920, 06.08.2022
Pratite nas
Već je jednom Džon Milman, australijski teniser, ukazao na nepravdu Sjedinjenih Američkih Državama prema Novaku Đokoviću, a sada je stavio do znanja da želi da izvrši sve veći pritisak na Amerikance zbog apsurda. Milman se pobunio zbog toga što osobe pozitivne na koronu mogu da uđu u zemlju ako su vakcinisane, a nevakcinisani i zdravi ne.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Džon Milman se iz SAD vratio zaražen korona virusom i javno je kritikovao Amerikance da ne poštuju mere, pa ga je zato dodatno iznervirala apsurdna situacija u kojoj se našao Novak Đoković.
„Misao dana… Mogao bih da budem pozitivan na kovid i da odletim u Sjedinjene Američke Države, bez pitanja jer sam vakcinisan. Ali nekome ko se oporavio od kovida, sada je negativan na kovid, ali nije primio vakcinu, odbijen je ulazak. Znam da postoje zakoni o granicama, ali pomozite mi da razumem“, napisao je na Tviteru Milman.
Australijanac je ukazao na činjenicu na koju ukazuju i Goran Ivanišević, Novakov trener, ali i organizacije u Americi kao i političari koji se bore da Đokoviću ipak bude dopušten ulazak u SAD kako bi mogao da igra na US Openu.
S obzirom da spada u nevakcinisane strance kojima je ulazak u Ameriku zabranjen srpski teniser i dalje ne može da uđe u tu zemlju gde se održava poslednji Grend slem u sezoni koji počinje 29. avgusta.
Za Novakov slučaj bore se najviše agencija „Sports menadžment“ i organizacija „SAVA“ čiji su predsednici za Sputnjik otkrili da su apel uputili Džou Bajdenu i Teniskom savezu Sjedinjenih Američkih Dražava.
Sve je više kolega koji podržavaju Novaka, ali odgovora iz Amerike i dalje nema.
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 06.08.2022
SPORT
Nadalu sve manje šanse za US Open – ili smo na pragu nove zablude?
Ljudmila Samsonova - Sputnik Srbija, 1920, 06.08.2022
SPORT
Ruskinja ućutkala Britance – pala je njihova najveća teniska nada
Miomir Kecmanović - Sputnik Srbija, 1920, 06.08.2022
SPORT
Miša eliminisan pa posle nekoliko sati ušao u finale – srpski teniser napravio čudo u Meksiku!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala