- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Da li je dobro spavati s uključenom klimom i ventilatorom

CC0 / / Klima-uređaj
Klima-uređaj - Sputnik Srbija, 1920, 06.08.2022
Pratite nas
Tokom visokih temperatura verovatno jedva čekate da uđete u rashlađenu prostoriju, a verovatno koristite i klima-uređaj i kod kuće i na poslu.
Stručnjak Mark Redik, koji je i jedan od autora knjige „Savetnik za spavanje“, kaže da korišćenje klima-uređaja nije baš najbolja moguća opcija dok spavamo. Prema njegovim rečima, to može biti loše za one koji boluju od astme. Isto vredi i za korišćenje ventilatora dok spavaju.
„Mnogima ventilator, posebno onaj na plafonu, pomaže da utonu u san, ali to nikako nije dobro jer može izazvati alergijski napad i suve oči“, kaže on.
To se, naravno, odnosi i na korišćenje klima-uređaja tokom noći, pa je Redikov savet da dobro rashladite prostoriju pre spavanja, a zatim isključite klimu, ili je ostavite u drugoj prostoriji.
Redik podseća da se, osim alergijskih napada i problema sa suvim očima i nosnom sluznicom, mogu javiti i drugi problemi, poput ukočenosti i bolova u leđima.
Naravno, važno je i redovito čišćenje klima-uređaja i ventilatora, a jedna od stvari na koju ovaj stručnjak upozorava jeste suha koža kao posledica stalne upotrebe klima-uređaja, piše portal Kliks.
„Kada taj vazduh duva dugo i često, koža se osuši. Losioni i kreme će pomoći, ali ne ako to postane navika tokom celog leta“, objasnio je on.
Spavaća soba - Sputnik Srbija, 1920, 25.06.2022
DRUŠTVO
Tri načina da rashladite spavaću sobu bez klima uređaja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala