Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Ana Brnabić: Ne vidim prostor za razgovor sa Kurtijem

Pratite nas
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da je sramotno ono što se čulo na jučerašnjoj proslavi u Kninu prilikom hrvatskog obeležavanja Dana pobede i domovinske zahvalnosti.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

"Sramotno je što je rečeno da su Srbi sami sebe proterali iz Hrvatske i da je Beograd kriv za to. Sramotno je i što smo videli ustaški pozdrav za dom spremni‚ kao i ustaške simbole, zastavu i to su poruke Srbima koji su tada proterani da za njih tamo nema povratka", rekla je Brnabićeva za RTS.
Dodala je da se iz Evropske unije (EU) čuje, kako je rekla, zaglušujuća tišina, i da se EU ne osvrće na nacističke pozdrave u jednoj svojoj članici.
Navela je da je naše da se sećamo svojih žrtava te da se sada radi Memorijalni centar "Staro Sajmište", da se "Muzeju žrtava genocida" posvećuje veća pažnja, da imamo i obeležje žrtava Jasenovca, kao Obalu jasenovačkih žrtava.
Govoreći o situaciji na Kosovu i Metohiji u svetlu nedavnih događanja u južnoj srpskoj pokrajini, razgovora koji se u Briselu očekuju 18. avgusta i izjave zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD Gabrijela Eskobara da mora biti uspostavljena Zajednica srpskih opština ali u skladu sa kosovskim ustavom, Brnabićeva je rekla da ta izjava ne uliva optimizam.
"Eskobar kaže da mora da se sve uradi u skladu sa ustavom tzv. Kosova, a prištinski Ustavni sud je već rekao da dogovor iz Brisela nije u skladu sa tzv. kosovskim ustavom", rekla je premijerka.
Navela je i da ne vidi prostor za razgovor sa Aljbinom Kurtijem, jer kako je rekla, kod njega nema volje za razgovorom.
"Mi očekujemo Zajednicu srpskih opština kakva je dogovorena u Briselu, to čekamo punih 10 godina", istakla je ona.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala