- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Zemlje EU usvojile plan za smanjenje potrošnje gasa

© Sputnik / Anton DenisovŠporet na gas
Šporet na gas - Sputnik Srbija, 1920, 05.08.2022
Pratite nas
Zemlje Evropske unije usvojile su plan za dobrovoljno smanjenje potrošnje gasa, uz mogućnost uvođenja obaveze da se potrošnja gasa smanji za 15 odsto.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Zemlje EU su danas zvanično usvojile taj zakon što omogućava da se prošlonedeljni dogovor sprovede u delo. Sve zemlje osim Mađarske i Poljske odobrile su zakon, prema saopštenju Češke Republike, koja je trenutni predsedavajući EU.
Mađarska se usprotivila sporazumu prošle nedelje, dovodeći u pitanje legitimitet pravila EU koja utiču na energetsku bezbednost zemlje.
Poljska je takođe bila protiv konačnog zakona, iako je podržala sporazum prošle nedelje. Varšava je ocenila da bi odluke koje se tiču energetskih pitanja država članica trebalo da budu donošene uz jednoglasno odobrenje svih zemalja.
Evropska komisija takođe „hitno procenjuje“ mogućnost uvođenja ograničenja cena gasa, navodi se u saopštenju, bez preciziranja u kom obliku bi to ograničenje bilo, navodi Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala