- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Otvoren 61. Sabor trubača u Guči

© Foto : Youtube/Glas zapadne Srbije/PrintscreenOtvaranje Sabora trubača u Guči 2021.
Otvaranje Sabora trubača u Guči 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 05.08.2022
Pratite nas
Tačno u 11 časova podizanjem saborske zastave uz zvuke saborske himne "Sa Ovčara i Kablara", otvoren je ovogodišnji, 61. po redu Dragačevski sabor trubača u Guči.
"Sve je krenulo 14. oktobra 1961. godine kod crkve Svetog arhangela Mihaila, gde se na prvom saboru okupilo oko 4.000 ljudi. A evo, pest decenija kasnije Guča nas i dalje okuplja", rekao je predsednik Saborskog odbora, Milivoje Dolović.
Domaćin ovogodišnjeg Sabira je čuveni košarkaš čačanskog Borca, Radmilo Mišović.

"Obraćam se u ime jedne grupe ljudi koja ovaj sabor nikada nije smatrala vašarom, nego kao događaj koji je jedinstven u našoj Srbiji. I zato ja danas, ovde dajem zakletvu da će ovo ostati dugo u vremenu jer ovaj sabor to i zaslužuje", rekao je Mišović i proglasio ovogodišnji Sabor otvorenim.

Prema rečima organizatora, ovogodišnji sabor biće u potpunosti u znaku trube, pa će i sav prateći sadržaj biti ispraćen zvucima trube. Kako su najavili biće to povratak korenima.
Večeras za 18 časova zakazano je takmičenje omladinskih trubačkih orkestara Srbije, a za 21 čas koncert Danice Crnogorčević.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala