- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ministarstvo odbrane Rusije: Uništen vod ukrajinskih višecevnih bacača raketa sistema „Grad“

© Sputnik / Viktor Antonюk / Uđi u bazu fotografijaOslobađanje Lisičanska
Oslobađanje Lisičanska - Sputnik Srbija, 1920, 05.08.2022
Pratite nas
Ruska vojska uništila je vod ukrajinskih višecevnih bacača raketa sistema „Grad“, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Na području naselja Deržinsk, Novogorodsko i Nikolajevka (DNR) uništena su tri voda haubica D-30 a kod mesta Čugujev uništen je sistem „Grad“.
Ministarstvo je saopštilo da su ruske snage visokopreciznim udarima na 44. Artiljerijsku brigadu likvidirali oko 150 ukrajinskih vojnika, dve haubice M777 i 1.500 komada municije za te haubice.
Avijacija i artiljerija su u prethodna 24 sata uništile četiri ukrajinska komandna punkta, živu silu i vojnu tehniku u 182 rejona.
U istom periodu oboreno je pet ukrajinskih bespilotnih letelica i tri rakete „Točka U“, a presretnuta su tri projektila ispaljena iz višecevnih bacača.
U Harkovskoj oblasti ukrajinske snage su pokušale da isele civile iz njihovih domova kako bi tu bili smešteni plaćenici i vojna tehnika, a na proteste građana reagovali su otvaranjem vatre.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala