- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Jedna od tema razgovora Putina i Erdogana prijem Turske u BRIKS? Kremlj ne isključuje tu mogućnost

© Sputnik / Evgeniя NovoženinaMoskva, Kremlj
Moskva, Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 05.08.2022
Pratite nas
Jedna od tema razgovora predsednika Rusije Vladimira Putina i turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, koji će tokom dana biti održan u Sočiju, moglo bi da bude i prijem Ankare u BRIKS, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

On je dodao da nema konkretnih planova u vezi sa ovom temom.
Na pitanje novinara da li će lideri razgovarati o Konvenciji iz Montrea o režimu plovidbe u Crnom moru i o prijemu Turske u BRKS, Peskov je odgovorio da je Konvencija veoma važan element sporazumno-pravne baze za sve zemlje Crnomorskog regiona, ali da tu nema šta da se diskutuje.
„Konvencija je na snazi i veoma je važna. Što se tiče BRIKS, ne može se isključiti ta mogućnost, ali posebnih planova u vezi s tim nema“, rekao je on.
Peskov se osvrnuo i na moguću novu operaciju Turske na severu Sirije, istakavši da je zabrinutost Ankare legitimna, ali da se ne sme dozvoliti destabilizacija i pretnje po celovitost Sirije.
Prema rečima portparola Kremlja, Putin je već u Sočiju gde će se sredinom dana sastati sa Erdoganom, a o ishodu razgovora govoriće potpredsednik vlade i kopredsednik Međuvladine komisije Aleksandar Novak.
„Predsednik se sprema za susret sa Erdoganom, oni će razgovarati u četiri oka a potom će im se pridružiti i delegacije“, naveo je Peskov.
Očekuje se da sastanak počne oko 15 sati po lokalnom vremenu,
Predsednici Turske i Rusije, Redžep Tajip Erdogan i Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 05.08.2022
RUSIJA
Putin i Erdogan danas u Sočiju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala