Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Američki izaslanik: Očekujem da ZSO bude tema razgovora u Briselu

© Sputnik / Lola ĐorđevićSpecijalni američki izaslanik za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar
Specijalni američki izaslanik za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar - Sputnik Srbija, 1920, 05.08.2022
Pratite nas
Specijalni predstavnik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar rekao je danas u onlajn konferenciji za medije u regionu da SAD očekuje primenu svih ranije potpisanih sporazuma između Beograda i Prištine i da na predstojećem sastanku Beograda i Prištine 18. avgusta u Briselu tema bude i formiranje Zajednice srpskih opština.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Moraju da se započnu razgovori o formiranju ZSO, kao što je to rekao američki državni sekretar Entoni Blinken Aljbinu Kurtiju tokom njegove nedavne posete Vašingtonu“, rekao je Eskobar.
On je ponovio da je stav SAD da vi ranije postignuti sporazumi treba da se implementiraju uključujući i formiranje ZSO.
„Tako da želimo da vidimo diskusiju na tu temu kada se dve strane sastanu“, istakao je Eskobar odgovarajući na pitanje medija iz Srbije da li SAD ima mehanizam kojima bi mogao da natera Prištinu da primeni dogovor o formiranju ZSO
Nadam se da će posle ovog sastanka doći do pomaka u primeni ovog kao i sporazuma o nestalima i energetici, dodao je Eskobar.
Kazao je da SAD budućnost Srbije i Kosova vidi u EU i da u tom smislu podržavaju napore EU da olakšava dijalog dve strane, preneo je Tanjug.
Eskobar je rekao da „ZSO ne treba da se meša, ne treba da bude u suprotnosti sa Ustavom Kosova, ne treba da stvara probleme u funkcionalnosti Kosova i ne bi trebalo da bude država u državi“, prenosi Kosovo onlajn.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala