- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Tviter blokirao naloge RIA Novosti u EU i Britaniji

© Sputnik / Anton DenisovNalog RIA Novosti na društvenoj mreži Tviter
Nalog RIA Novosti na društvenoj mreži Tviter  - Sputnik Srbija, 1920, 04.08.2022
Pratite nas
Nalozi agencije RIA Novosti blokirani su u 27 zemalja Evropske unije i Velikoj Britaniji, saopštila je ova društvena mreža.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Prilikom pokušaja da se pristupi stranici iz navedenih zemalja, prikazuje se poruka: „Pristup nalogu je zatvoren“, pri čemu je naznačeno da se blokiranje odnosi na sve zemlje Evropske unije i Velike Britanije.
Radi se o nalozima RIA Novosti @ rianru, hitnih poruka RIA Novosti @riabreakingnews, RIA Novosti Sport @rsportru, kao i o nalogu za ekonomske informacije „Prajm“ @1prime_ru, koja je takođe deo medijske grupe „Rusija sevodnja“.
Tviter je ranije više puta blokirao naloge ruskih novinara i medija, konkretno, TV kanala RT, a kanal se žalio na ovu odluku. Osim toga, blokirana je i stranica Dmitrija Rogozina, koji je u to vreme bio na mestu šefa „Roskosmosa“.
Situacija sa ruskim medijima na Zapadu poslednjih godina postaje sve teža. Evropski parlament je u novembru 2016. usvojio rezoluciju u kojoj se navodi potreba za suprotstavljanjem ruskim medijima, pri čemu su kao glavne pretnje u dokumentu navedeni Sputnjik i RT. Brojni zapadni političari, uključujući američke senatore i kongresmene, kao i predsednika Francuske, optužili su Sputnjik i RT za mešanje u izbore u SAD i Francuskoj, ali nisu pružili nikakve dokaze. Zvanični ruski predstavnici su takve izjave nazvali neosnovanim.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala