- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Sankcije ometaju remont turbine za "Severni tok"

© Sputnik / Dmitriй Lelьčuk / Uđi u bazu fotografijaCevi gasovoda "Severni tok 2"
Cevi gasovoda Severni tok 2 - Sputnik Srbija, 1920, 04.08.2022
Pratite nas
Aktuelne antiruske sankcije otežavaju rešavanje situacije sa transportom i popravkom Simensovih motora za kompresorsku stanicu "Portova", saopštio je "Gasprom".
„Trenutno je samo jedna od šest glavnih pumpni za gas u funkciji u kompresorskoj stanici Portova“, navodi se u saopštenju zvaničnog Telegram kanala.
Prema navodima kompanije, stanica može da pumpa ne više od 33 miliona kubnih metara gasa dnevno.
Prema rasporedu održavanja, neophodan je remont u fabrici nakon 25.000 sati rada.
Za takve postupke "Gasprom" je potpisao ugovor o remontu sa britanskom kompanijom "Industrial Turbine Company Limited (deo grupe kompanija Simens Enerdži) koja se nalazi u Kanadi. U maju joj je predat jedan od motora.
Iz kompanije „Simens“ saopštili su Sputnjiku da su sva dokumenta za transport turbine za „Severni tok“ u Rusiju gotova i da se čekaju uvozne dozvole iz Rusije.
„Severni tok“ je glavna maršruta za isporuke gasa „Gasproma“ Evropi i obnovio je rad 21. jula posle desetodnevnog tehničkog servisa, a isporuka je nastavljena u obimu od 40 odsto od ukupnog kapaciteta gasovoda.
„Gasprom“ je ograničenje isporuka objasnio problemima u isporučivanju gasne turbine koja je bila na remontu u Kanadi. Do zastoja u isporuci je došlo zbog sankcija koje je Kanada uvela protiv Rusije, ali je problem, na insistiranje Berlina, pravno rešen i turbina je sada u Nemačkoj.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala