- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska vojska povezala smrt Čaveza sa američkim biološkim laboratorijama

© Sputnik / Ruslan Krivobok / Uđi u bazu fotografijaBivši predsednik Venecuele Ugo Čavez
Bivši predsednik Venecuele Ugo Čavez - Sputnik Srbija, 1920, 04.08.2022
Pratite nas
Od 2002. godine američke obaveštajne službe su radile na eliminaciji Uga Čaveza, koji je tada bio predsednik Venecuele. Da bi to uradile, Sjedinjene Države su napravile lekove koji izazivaju hronične bolesti i rak, saopštio je na brifingu načelnik snaga za radijacionu, hemijsku i biološku zaštitu Oružanih snaga RF Igor Kirilov.

„Prema podacima venecuelanske strane, takav lek za trovanje Čaveza koristila je Klaudija Dijaz, koja je bila deo predsedničke pratnje. Američke obaveštajne službe su joj pomogle da napuste Venecuelu, a zatim je povučena u Sjedinjene Države kako bi se izbeglo moguće objavljivanje detalja njene saradnje sa američkim obaveštajnim službama“, rekao je Kirilov.

Ove informacije potvrđuju podaci sudske ekspertize i kubankih lekara koji su lečili Čaveza o netipičnom toku bolesti i njenoj otpornosti na lekove, rekao je Kirilov.
Potpredsednik Bolivarske republike Aristobulo Isturiz izjavio je 2016. godine da je bolest predsednika Venecuele Uga Čaveza bila isprovocirana. To je učinjeno kako bi se sprečio Čavez da promeni svetski monetarni sistem.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala