- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Partizanova tetovaža, De Kolo i Fajnal for

© Foto : JEAN-FRANCOIS MONIERŽofri Lovernj
Žofri Lovernj - Sputnik Srbija, 1920, 04.08.2022
Pratite nas
Evroligaši su već napravili veći deo timova za predstojeću sezonu, a mnogima je za oko zapao slučaj francuskog Asvela. Među pojačanjima ovog tima je bivši kapiten Partizana Žofri Lovernj, a uz njega stigao je i Nando De Kolo. Ideja Asvela je odlazak na Fajnal for narednih godina.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Ovog leta Lovernj i De Kolo vratili su se u Francusku posle dosta godina igranja u inostranstvu, a Lovernj, koji je vernost Partizanu ovekovečio i tetovažom grba crno-belih, objašnjava da Asvel želi da podigne klub na lestvicu iznad.
Dolazak Nanada i mene je dokaz da klub želi da promeni status. Izazov je veliki jer Asvel želi da dođe do Fajnal fora u narednih pet godina. To me je ubedilo da potpišem“, rekao je Lovernj.
Za sada, cilj Asvela je da stigne u najboljih osam po prvi put u ovom veku, što je potvrdio i sam Lovernj.
On je dodao da je uloga Tonija Parkera bila velika u odluci da potpiše za Asvel.
„Imam dobar odnos sa Tonijem, igrao sam sa njim u reprezentaciji i u San Antonio Sparsima. Poznajem i njegovog brata Ti Džeja dobro, proveli smo nekoliko Božića zajedno. Sa njima imam povezanost iznad profesionalnog odnosa“, rekao je Lovernj.
Podsećanja radi, Asvel se 2019. godine povezao sa fudbalskim klubom Lionom, a Olimpik je platio tada Asvelu 3.400.000 evra i kupio 25 odsto udela u vlasništvu kluba.
Čak se pričalo da će Toni Parker postati predsednik fudbalskog kluba Lion kada Žan Mišel Ola ode u penziju, a kasnije je bivši plejmejker to i potvrdio.
Očigledno je Parker sposoban i van parketa, kao što je žario i palio dok je bio košarkaš. Videćemo da li će se želja Asvela da se domogne Fajnal fora i obistiniti.
Basketbol. Evroliga. Matč CSKA - Anadolu Эfes - Sputnik Srbija, 1920, 03.08.2022
SPORT
Ugovor života u Rusiji ili Olimpijske igre?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala