- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Veliki uspeh – Orlići u polufinalu Evropskog prvenstva!

© Foto : YouTube / FIBA - The Basketball Channel / ScreenshotOrlići
Orlići - Sputnik Srbija, 1920, 04.08.2022
Pratite nas
Košarkaška reprezentacija Srbije za igrače do 18 godina uspela je da se plasira u polufinale Evropskog prvenstva i tako napravi veliki uspeh! Orlići su igrali protiv Izraela i na kraju slavili sa 68:62 posle velikog preokreta i samo 22 data poena u prvom poluvremenu.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

U polufinalu Srbija će igrati protiv boljeg iz duela Španija - Italija. Srbija je gubila i 17 razlike na ovom duelu, ali je na kraju upisala važan trijumf.
Ovaj trijumf istovremeno znači i plasman Srbije na Svetsko prvenstvo igrača do 19 godina, koje će se igrati sledećeg leta.
Najefikasniji u sastavu Srbije, bili su Ilija Milijašević sa 16, Marko Šarenac sa 14 i Đorđe Ćurčić sa 13 poena. Kod Izraela, raspoloženi za igru u napadu, bili su Noam Jacov sa 17, Benjamin Onče sa 13 i Amit Menečem sa 11 poena.
Nije reprezentacija Srbije toliko loše igrala u prvoj četvrtini, kasnila je samo pet poena, ali je u drugoj deonici naš nacionalni tim posustao, ubacio je samo sedam poena i to je omogućilo Izraelu veliku prednost na poluvremenu.
Posle 20 minuta igre Izrael je ubacio čak 39 poena, primio 22, što pokazuje da su se naši Orlići mučili u napadu i nisu uspevali da probiju defanzivu protivnika.
Treća deonica dala je nadu srpskim reprezentativcima da mogu do preokreta jer su napravili 11 poena plusa, a to je značilo da će se sve rešavati u poslednjoj deonici, posebno kada su izabranici Vladimira Đokića došli do poravnanja, a onda i prednosti na šest minuta pre kraja duela.
Na kraju su naši Orlići potpuno preokrenuli dobrom igrom u završnici i posle sjajnih pogodaka iz reketa.
Neka se spreme Italijani ili Španci.
Basketbol. Evroliga. Matč CSKA - Anadolu Эfes - Sputnik Srbija, 1920, 03.08.2022
SPORT
Ugovor života u Rusiji ili Olimpijske igre?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala