- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Ima li kraja? Amerika otvara novi front – sa Kinom | Od četvrtka do četvrtka

© AP PhotoNensi Pelosi na aerodromu u Tajpeju
Nensi Pelosi na aerodromu u Tajpeju - Sputnik Srbija, 1920, 04.08.2022
Pratite nas
Pored Rusije, Amerika provocira i Kinu - uprkos protivljenju Pekinga, Nensi Pelosi zakoračila na tajvansko tlo, a Kina odgovara vojnim vežbama. Priština odložila primenu odluke o preregistraciji vozila i uvođenju deklaracijskih listova. Patrijarh Porfirije i premijer Crne Gore Dritan Abazović potpisali Temeljni ugovor. U Srbiji obeležena „Oluja”.
Sve su ovo teme za bivšeg šefa jugoslovenske diplomatije i ambasadora u Ujedinjenim nacijama Vladislava Jovanovića. Pitali smo ga zbog čega je Tajvan vojno važan i Kini i Americi? Mogu li se nakon ovog postupka odnosi Vašingtona i Pekinga vratiti u normalu? Da li se mogu porediti kineska i američka vojska? Kako najbolje i za šta iskoristiti narednih mesec dana, za koliko je Priština pod pritiskom međunarodne zajednice odložila primenu odluke o zabrani srpskih registarskih tablica i ličnih dokumenata na Kosmetu? Zašto Hrvati ne mogu da prihvate sopstvenu odgovornost i umesto da osude vojnu akciju „Oluja” oni je veličaju_ Hoće li Dritan Abazović politički preživeti potpisivanje Temeljnog ugovora sa SPC?
Od četvrtka do četvrtka Vladislav Jovanović
Emisija „Od četvrtka do četvrtka“ analizira najaktuelnije teme koje su obeležile prethodnih sedam dana. Vodi je Nataša Milosavljević.
Gosti su politikolozi, sociolozi, vojni stručnjaci, diplomate, novinari, dobri poznavaoci aktuelnih političkih prilika. Emituje se svakog četvrtka od 21.00.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala