- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Sputnjik na izvoru borbe za Novaka: „Amerika bi uradila sve za Federera i Nadala, za Đokovića ništa!“

© AP Photo / Seth WenigNajbolji teniser sveta osvojio US open drupgi put u karijeri
Najbolji teniser sveta osvojio US open drupgi put u karijeri - Sputnik Srbija, 1920, 04.08.2022
Pratite nas
Nakon što su kompanija „Sports Menadžment“ u vlasništvu Nebojše Jovanovića i Srpsko Američka Glasačka Alijanasa (SAVA) na čelu sa Olgom Ragasi pokrenuli inicijativu da Novak Đoković igra na US Openu, Sputnjik je stupio u kontakt sa Jovanovićem i Ragasi i došao do informacije da je pismo povodom Novakovog učešća poslato i Teniskom savezu SAD.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Prema poslednjim uvedenim merama nevakcinisani stranci nemaju dozvolu da uđu u Sjedinjene Američke Države što dovodi do toga da Novak Đoković, jedan od najboljih tenisera svih vremena ne može da igra na US Openu koji je održava u Njujorku.
Kako Novak ne bi pretrpeo nepravdu koju je već doživeo u Australiji, hitno su se uključili Nebojša Jovanović ispred kompanije „Sports Menadžment“ i Olga Ravasi ispred SAVA organizacije koji su stupili u kontakt sa Klaudijom Teni, kongresmenkom iz Njujorka i kopredsedavajućom članicom srpskog kokusa.
Dok sa jedne strane Kladuija Teni čini sve što je u njenoj moći da Džo Bajden, predsednik SAD dopusti Novaku da uže u zemlju, sa druge strane Nebojša Jovanović za Sputnjik otkriva da je poslao pismo direktno Teniskom Savezu Sjedinjenih Američkih Država.
„Jutros sam poslao pismo predsedniku USTA u kome sam elabolirao sve jer me je zaintrigirao stav da bukvalno ništa neće da urade povodom Novakovog slučaja. To je presedan u sportu da organizacija ne pokuša da dovede jednog od najboljih tenisera svih vremena ni zahtevom ili pismom Bajdenu,pa nek bude i odbijen, ali to im u opisu njihovog radnog mesta. Što s tiče pisma tražim od njih da reaguju hitno i da kontaktiraju vladu, da urade isto što i ja i rekao sam da im je to deo posla, ne tražimo ništa van tog“, otkrio je Jovanović.
Prvi čovek „Sports Menadžmenta“ pomenuo je da je US Open ove godine dobio novu direktorku i prvu ženu u istoriji na toj poziciji Stejsi Elaster koja takođe ne želi ništa da preduzme.
„Stejsli Elaster, direktorka turnira pomenuo sam i nju u pismu, takođe ne preduzima ništa da dođe najbolji na svetu. Kao vlasnik organizacije koja organizuje teniske mečeve smatram da je to neverovatna stvar“, smatra Jovanović.
Jovanović je pomenuo apsurdnu pravilo prema kome nevakcnisani stranci ne mogu da uđu u zemlju, ali zato vakcinisani, a pozitivni na korona virus putnicu mogu neometano da borave u SAD.
„Zbog neke tehnikalije i Bajdenove administracije može da uđe bilo kog pozitivan ako je vakkcinisan“, oštar je osnivač „Sports Menadžmenta“.
S obzirom da živi u Americi i zna kakvo je stanje po pitanju mera, Jovoanović je ubeđen da će one biti popuštene jako brzo po završetku US Opena.

„Restrikcije će sa mesec dva popustiti, a Novak će propustiti šansu da igra za istoriju“, ubeđen je sagovornik Sputnjika.

Jovanović se osvrnuo na Australiju i podsetio da je Kreg Tejli, direktor Australijan Opena, barem pokušao da se izbori za Đokovićev dolazak.
„Direktor Australijan Opena je makar podneo i omogućio poziv da dođe. On je makar pokušao, njemu je u opisu radnog mesta da dovede najboljeg igrača, šta se desilo posle nije bilo u njegovom domenu“, podsetio je direktor „Sports Menadžmenta“.
Jovanović je objasnio da veruje da se slična situacija dogodila Rodžeru Federeru ili Rafaelu Nadalu da bi turnir burnije reagovao.

„Ne mogu da shvatim da direktor ne pokuša da napiše pismo, i unapred su rekli da neće ništa raditi samo poštuju administraciju u vezi putovanja. Da je to bio Federer ili Nadal oni bi uradili sve da ih dovedu, bukvalno se oseća to “, nije zadovoljan Jovanović.

Olga Ragasi potvrdila je za Sputnjik da je Kladuija Teni na inicijativu SAVA organizacije i „Sports Menadžmenta“ stala ispred Novaka Đokovića, a Jovanović je sa posebnom zahvalnošću govorio o kongresmenki.
„Klaudija Teni je prihvatila da je izuzeće za osobu od nacionalnog interesa jedini način da Novak uđe u zemlju. Neverovatno je šta Klaudija radi, progurala je slučaj u Kongres i lako može da stigne do Senata“, istakao je Jovanović.
Klaudija Teni samo dan ranije uputila je pismo Entoniju Blinkenu, državnom sekretaru, koji je jedan od ljudi koji mogu da daju Novaku izuzeće.
„Sprečiti Novaka Đokovića da se takmiči na US Openu umanjuje diplomatsku i ekonomsku vrednost turnira, bez ikakvih beneficija za sigurnost i javno zdravlje“, jedna je od stavki koja se ističe u pismu.
Međutim, pisma Bajdenu do sada se nisu pokazala delotvorno jer je upravo prvo od tih pisama uputio Jovanović, a dobio je samo kratak odgovor administracije.
„Administracija je odgovorila sa: Hvala vam poštujemo, tim je obavešten i radiće na tome. Pozivamo se na nešto što postoji, na to moraju da odreaguju, njihov nacionalni interes je teško definisati, ali to je važno i diplomatski. Turniru je važno da zaradi što više novca, a velika je razlika kada dođe Novak“, istakao je Jovanović.
Izuzeće kao osoba od nacionalnog interesa Novak Đoković prema Proklamaciji 10924 može da dobije od Džo Bajdena, predsednika Amerike, Enotoni Blinkena, držvanog sekretara, Pita Butidžidža, sekretara za saobraćaj i Alehandra Mojokasa, direktora državne bezbednosti.
Jovanović je na kraju zaključio da ukoliko Novak uđe u zemlju ne može da se ponovi situacija iz Australije jer je Amerika drugačija zemlja i ne bi dozvolila deportaciju.
„Svaka čast što je prošao kroz takvu dramu u Australiji mirno, ali ne bih želeo da mu se dogodi isto, ozbiljniji smo od Australije, ako uđe to je to“, zaključio je za Sputnjik iz Amerike Nebojša Jovanović.
Miomir Kecmanović - Sputnik Srbija, 1920, 04.08.2022
SPORT
Srbin dočekao omiljenu podlogu i demonstrirao silu – još korak do Medvedeva
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 04.08.2022
SPORT
Medvedev pobedom obeležio povratak
Teniska loptica - Sputnik Srbija, 1920, 03.08.2022
SPORT
Letonac reketom gađao Italijana – nesportski gest godine /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala