- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Lider u regionu: Čak 1,9 odsto Srba investiralo u kriptovalute

CC BY 2.0 / BTC Keychain / Bitcoin & LitecoinKriptovalute bitkoin i lajtkoin
Kriptovalute bitkoin i lajtkoin - Sputnik Srbija, 1920, 04.08.2022
Pratite nas
U Srbiji je u kriptovalute investirao 127.461 ulagač, što je čini prvom u regionu prema broju investitora u kriptovalute u odnosu na broj stanovnika.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Prema analizi kompanije TriplA, investitori u kriptovalute čine 1,9 odsto stanovništva u Srbiji, dok su na drugom mestu stanovnici Slovenije, kojih je 1,7 odsto u ukupnoj populaciji, piše portal Blumberg Adrija.
U Hrvatskoj kriptovalute poseduje 1,6 odsto stanovnika, u Bosni i Hercegovini 1,4 odsto, a u Severnoj Makedoniji je u virtuelni novac uložilo 1,3 odsto stanovnika, podaci su TriplA.
„Kriptovalute su pokazale značajnu volatilnost u 2022. godini, idući ruku pod ruku sa negativnim stavom globalnih investitora prema riziku“, zaključio je analitički tim portala.
Indeks Blumberg Galaksi Kripto je, kako su naveli, u padu od 54 odsto od početka godine, ali je nedavno zabeležen rast od 43 odsto u odnosu na kraj prvog polugodišta 2022. godine.
„Pretpostavlja se da postoji srednjoročni potencijal rasta, s obzirom na atraktivni nivo cena za ulazak u kriptoimovinu“, naveli su analitičari, prenosi B92 pisanje Investitora.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala