- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Josif Staljin uhapšen na Šri Lanki /video/

© AP Photo / Eranga JayawardenaProtesti na Šri Lanki
Protesti na Šri Lanki - Sputnik Srbija, 1920, 04.08.2022
Pratite nas
Josif Staljin je uhapšen na Šri Lanki, ali ne nekadašnji vođa Sovjetskog Saveza, već lider sindikata učitelja u toj zemlji.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Hapšenje Josifa Staljina usledilo je posle velikih protesta koji su trajali mesecima, a kulminirali su ostavkom predsednika Gotabaje Radžapakse i njegovim odlaskom iz zemlje.
Policija je saopštila da je imenjak nekadašnjeg sovjetskog lidera uhapšen zbog „održavanja demonstracija u maju, čime je prekršio sudsku naredbu“, prenosi RT.
U video snimku, koji se pojavio na društvenim mrežama, Staljin, koji važi za jednu od najvažnijih figura poslednjih protesta, govori kako je „pravo na proteste demokratsko pravo“ pre nego što ga policajci odvode iz sedišta sindikata u Kolombu.
Poslednjih meseci, veliki protesti održani su na Šri Lanki koja se suočava sa nestašicama hrane, goriva i struje, kao i visokom inflacijom. Kao uzrok krize navodi se pandemija virusa korona koja je smanjila prihode od turizma, kao i Radžapaksina zabrana veštačkih đubriva, što je izazvalo udar na poljoprivredu.
Neredi u Kolombu, glavnom gradu Šri Lanke - Sputnik Srbija, 1920, 09.07.2022
SVET
Haos u Šri Lanki: Demonstranti zapalili rezidenciju premijera, pa se okupali u bazenu /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala