- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kako trošiti stotine miliona sa 1,5 milijardom duga?

© AP Photo / Joan MonfortBarselona - Real Madrid žene
Barselona - Real Madrid žene - Sputnik Srbija, 1920, 04.08.2022
Pratite nas
Ako se po jutru dan poznaje onda bi naredna sezona trebalo da bude period povratka Barselone na staze stare slave. Katalonski gigant nije prethodne godine bio na nivou, opterećen dugovima (milijardu i po evra) i odlaskom Lea Mesija u Pari Sen Žermen, skliznuo je u osrednjost, ali se vraća pod vođstvom ambicioznog predsednika Đoana Laporte.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Čovek koji je bio najzaslužniji i za eru u kojoj je Pep Gvardiola vodio Barsu do svetske slave, uspeo je od povratka u fotelju katalonskog giganta da podigne finansije kluba i dovođenjem pojačanja osnaži igrački kadar.
Nakon što je krajem jula ozvaničila transfer Žila Kundea iz Sevilje za 60 miliona evra, Barsa je i zvanično postala najveći trošadžija na transfer pijaci ovog leta.
A kako sa dugom od 1,5 milijarde evra?
© AP Photo / Joan MonfortĐoan Laporta
Đoan Laporta - Sputnik Srbija, 1920, 25.07.2022
Đoan Laporta
Barsa je krajem jula prodala još 15 odsto domaćih televizijskih prava globalnoj investicionoj firmi „Sikst Strit“, čiji izvori navode da se radi o sumi od 320 miliona evra.
Ta suma će pomoći Kataloncima da pokriju obeštećenja za skupa pojačanja koja su stigla ovog leta na Nou Kamp u vidu Roberta Levandovskog (Bajern, 45 miliona) i Rafinje (Lids, 58 miliona).
„Trenutno imamo pozitivan bilans. Za mesec dana zaradili smo blizu 650 miliona evra“, pohvalio se Đoan Laporta.
„Morali smo brzo da radimo, prodali smo TV prava, ukupno 25 odsto, i to nam je donelo značajnu zaradu. Klub je na dobrom putu da bude sačuvan. Finansijski, Barsa mnogo bolje stoji s novcem sada jer smo uspeli da otplatimo i kredit od 100 miliona evra kod Goldman Saksa. Ali, nema opuštanja. Moramo da radimo naporno i uvećamo zaradu, a ne samo da živimo od prodaje akcija“, upozorava Laporta.
© AP Photo / Joan MonfortLionel Mesi, Barselona
Lionel Mesi, Barselona - Sputnik Srbija, 1920, 25.07.2022
Lionel Mesi, Barselona
Predsenik Barselone kaže da poglavlje zvano „Leo Mesi“ nije završeno i da će Argentinac dobiti „najlepši mogući kraj“ karijere na Kamp Nou.
„Mesi je bio sve. Najveći ikada u istoriji Barse. Može da se poredi samo sa Johanom Krojfom, ali moralo je da se dogodi to što se dogodilo. Morali smo da donesemo tešku odluku koju smo nasledili. Nadam se da Mesijevo poglavlje u Barsi nije završeno. Naša je dužnost da probamo da nađemo način da popravimo to poglavlje, kako bi se završilo na najlepši način“, zaključio je Laporta.
Nemanja Matić  - Sputnik Srbija, 1920, 25.07.2022
SPORT
„Kao da ubijem nečije rođake i tražim da drže moju sliku“ – Nemanja ponovo očitao lekciju Englezima
Srpski fudbaler Sergej Milinković Savić - Sputnik Srbija, 1920, 25.07.2022
SPORT
Mančester junajted traži Srbina – da li je vreme za transfer karijere?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala