- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Bajden poziva Rusiju da odmah oslobodi američku košarkašicu: Presuda neprihvatljiva

© Sputnik / RIA Novosti / Uđi u bazu fotografijaAmerička košarkašica Britni Grajner
Američka košarkašica Britni Grajner - Sputnik Srbija, 1920, 04.08.2022
Pratite nas
Predsednik SAD Džo Bajden izjavio je da je neprihvatljiva presuda koju je izrekao sud u Moskvi američkoj košarkašici Britni Grajner. Ona je proglašena krivom za šverc i posedovanje narkotika.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

U saopštenju američkog lidera, koje je objavljeno na sajtu Bele kuće, navodi se da sportistkinju „neosnovano drže u Rusiji“, te da svi u svetu to znaju.
Bajden je pozvao Rusiju da odmah oslobodi Garnerovu i istovremeno je obećao da će njegova administracija nastaviti neumorno da radi na oslobađanju i povratku u otadžbinu Garnerove i bivšeg marinca Pola Vilana koji je osuđen za špijunažu.
„Američki državni sekretar Entoni Blinken, tim predsednika Bajdena za nacionalnu bezbednost i cela Vlada ostaju posvećeni tome kako bi se Britni Grajner bezbedno vratila kući“, izjavila je otpravnica poslova SAD u Rusiji Elizabet Rud.
Po njenim rečima, američka ambasada smatra da je presuda „nezakonita“.
Oglasio se i koordinator za strateške komunikacije u Savetu za nacionalnu bezbednost SAD Džon Kirbi koji je kazao da će američki državni sekretar Entoni Blinken tražiti da stupi u kontakt sa šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovom na marginama ministarskog sastanka ASEAN u Kambodži kako bi razgovarali o razmeni zatvorenika.
„On je bio veoma, veoma aktivno uključen u to pitanje od samog početka i ja ne sumnjam da će, ako bude imao priliku da popriča sa Lavrovom, on to i učiniti“, rekao je Kirbi za televiziju „Em-Es-En-Bi-Si“.
Sud u Moskvi proglasio je američku košarkašicu Britni Grajner krivom za šverc i posedovanje narkotika. Grajnerova je dobila devet godina zatvora i novčanu kaznu u visini od milion rubalja.
Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov stigao je u prestonicu Kambodže Pnom Pen, gde će 4. i 5. avgusta učestvovati na sastanku Saveta ministara spoljnih poslova u formatu Rusija – ASEAN.
Zasedanie suda po delu amerikanskoй basketbolistki B. Graйner - Sputnik Srbija, 1920, 04.08.2022
RUSIJA
Američka košarkašica proglašena krivom za šverc narkotika u Moskvi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala