- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Amerika odložila lansiranje interkontinentalne balističke rakete

© AP Photo / J.T. ArmstrongTestiranje interkontinentalne balističke rakete „Minutmen“
Testiranje interkontinentalne balističke rakete „Minutmen“ - Sputnik Srbija, 1920, 04.08.2022
Pratite nas
Administracija predsednika SAD Džozefa Bajdena odložila je rutinsko lansiranje interkontinentalne balističke rakete „Er fors minutmen 3“ kako bi izbegla eskalaciju tenzija sa Pekingom, objavio je danas „Volstrit džurnal“ pozivajući se na američke zvaničnike.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Američki zvaničnici nisu rekli koliko bi odlaganje lansiranja rakete moglo da potraje, ali je jedan od njih kazao da bi moglo trajati 10 dana, navodi američki list.
Kineska vojska saopštila je ranije danas da je izvela „precizne raketne udare“ u Tajvanskom moreuzu i vodama kod istočne obale Tajvana, u okviru velikih vojnih vežbi koje su usledile nakon posete predsednice Predstavničkog doma SAD Nensi Pelosi ostrvu koje Peking smatra svojom suverenom teritorijom.
Istočna komanda Narodnooslobodilačke armije saopštila je da se radi o projektilima dugog dometa i da je izvela više lansiranja konvencionalnih raketa u tri različite oblasti u vodama istočno od Tajvana, preneo je Tanjug.
Kineska vojska ispaljuje rakete tokom vežbi u Tajvanskom moreuzu - Sputnik Srbija, 1920, 04.08.2022
SVET
Kina: Izveli smo precizne raketne udare u Tajvanskom moreuzu /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala