- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ugovor života u Rusiji ili Olimpijske igre?

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaBasketbol. Evroliga. Matč CSKA - "Anadolu Эfes"
Basketbol. Evroliga. Matč CSKA - Anadolu Эfes - Sputnik Srbija, 1920, 03.08.2022
Pratite nas
Košarkaški savez Francuske objavio je ove nedelje dokument u kome piše da igrači koji su potpisali ugovore u Rusiji i Belorusiji neće moći da igraju za nacionalni tim dokle god ove dve zemlje ne povrate statuse u FIBA.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Ovde se ne radi o preporuci nego o naredbi. Svi francuski igrači koji se pojave na pripremama za Evrobasket 2022. moraju da potpišu ovaj dokument. Za većinu Francuza to je formalnost, ali za njihovog glavnog plejmejkera Tomu Ertela nije, pošto je bivši igrač Reala i Barselone ovog leta ugovorio prelazak u Zenit iz Sankt Peterburga.
Ertel je u 33. godini potpisao odličan dvogodišnji ugovor sa plavo-belima po kome će zarađivati gotovo duplo više nego u Madridu. Za veterana ovakav ugovor je idealna prilika da okiti karijeru novim titulama, ali i dobro zaradi.
I sada, on treba da se odrekne svega zbog Košarkaškog saveza Francuske?
Reprezentacija Francuske - Sputnik Srbija, 1920, 01.08.2022
SPORT
Šokantna odluka Francuske: Zabranili igračima ruskih klubova da igraju za reprezentaciju
Zenit nije još uvek ozvaničio Ertelov dolazak. To je trebalo da se desi posle Evrobasketa koji se završava 18. septembra, a Tomas će biti šesti stranac u redovima Zenita.
Istovremeno, Ertel je, ipak, potpisao pomenuti dokument o zabrani igranja u Rusiji.
„Da, potpisao sam i vi znate to, jer u suprotnom ne bih ni bio ovde na okupljanju reprezentacije. Da li se slažem sa ovom odlukom? To nije vaša stvar. Tražili su, potpisao sam“, rekao je plejmejker na konferenciji u Nanteru.
Na pitanje da li je potpisao ugovor sa Zenitom, Ertel je odgovorio da njegovi agenti pregovaraju sa nekoliko klubova među kojima su i ruski. Njegov saigrač iz nacionalnog tima Ivan Furnije takođe je potpisao spornu naredbu sa kojom se ne slaže.
„Iskren da budem nisam fan ovakvih zabrana. U svetu je puno konflikata i ako bismo se u svaki mešali ne bismo igrali košarku nigde“, smatra Furnije.
Košarkaški savez Francuske se nije na ovome zadržao. Zapretio je i da će zabraniti učešće na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. svima koji budu potpisali za ruske i beloruske klubove.
Ipak, do tada dosta toga može da se desi i da se Rusija i Belorusija za jedan dan vrate u FIBA. Zato nije jasno zašto se od Ertela traži da se tako lako odrekne unosnog ugovora koji ne može da dobije na drugom mestu.
Nikola Jokić na meču protiv Češke - Sputnik Srbija, 1920, 03.08.2022
SPORT
Jokić po dolasku u reprezentaciju: Mi ne volimo košarku i sport, volimo medalje i pobede!
Mlada košarkaška reprezentacija Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 03.08.2022
SPORT
Srbija je u četvrtfinalu Evropskog prvenstva! Mladi Orlovi eliminisali Crnu Goru
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala