- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srpsko čudo opet pokorilo svet – Zlatna Adriana postavila rekord i ispisala istoriju /video/

© Foto : Printscreen/YoutubeAdriana Vilagoš
Adriana Vilagoš - Sputnik Srbija, 1920, 03.08.2022
Pratite nas
Mlada 18-godišnja srpska atletičarka Adriana Vilagoš nastavila je da niže uspehe na Svetskom prvenstvu za juniore u Kolumbiji, gde je osvojila zlatnu medalju. Ona je branila titulu i uspela je da postavi najbolji rezultat otkako se održavaju juniorski šampionati.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Vilagoš je u Kaliju bacila koplje 63,52 metra, čime je oborila rekord Svetskog prvenstva u bacanju koplja za pomenuti uzrast, a postavila je i evropski rekord u konkurenciji do 20 godina.
Vilagoš je tako stigla do drugog zlata novim nacionalnom rekordom.
Osim ovog fantastičnog rezultata, u trećoj seriji imala je još tri hica preko 60 metara.
Drugo mesto na SP u Kaliju zauzela je Valentina Barios, domaća takmičarska sa hicem 57,84 metara, dok je bronza završila oko vrata atletičarke iz Urugvaja Manuele Rotundo rezultatom 55,11.
„Jako sam srećna! Rekord šampionata, dva puta sam obarala lični rekord, ovo mi je bilo glavno takmičenje ove godine. Jako dobro smo odradili pripreme, nadala sam se dobrom rezultatu, ali ne baš i ovako dobroj seriji. Četiri puta preko 60 metara, probala sam i svetski rekord, ali je malo falilo. Kada se sve skupi, jako sam srećna. Bila je dobra atmosfera, pozdrav iz Kolumbije“, poručila je Adriana ogrnuta srpskom zastavom.
Podsetimo, Adriana je prošle godine na SP u Keniji bacila koplje 61,46 metara i osvojila je zlatnu medalju, uprkos činjenici da se takmičila sa starijima od sebe. Sada je uspela da popravi taj rezultat i da ponovo bude najbolja.
Srpski atletičar Bogdan Vidojković plasirao se u finale trke na 110 metara sa preponama, nakon što je u polufinalu zabeležio rezultat 13,70, što je za stotinku sporije od nacionalnog rekorda koji je istrčao u kvalifikacijama.
Finale je na programu u noći između srede i četvrtka.
Adriana Vilagoš - Sputnik Srbija, 1920, 01.08.2022
SPORT
Adriana Vilagoš u finalu Svetskog prvenstva
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala