- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Prsluk sa ventilatorom: Novi „trošak“ za vlasnike kućnih ljubimaca /foto/

CC0 / / Čivava
Čivava - Sputnik Srbija, 1920, 03.08.2022
Pratite nas
Kako bi pomogla kućnim ljubimcima da prebrode neprijatne letnje vrćine, tokijska kompanija koja se bavi proizvodnjom odeće za trudnice reklamira prsluke sa ugrađenim ventilatorom koji će pomoći psima i mačkama da se rashlade.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Vlasnici pasa sada mogu da kupe nosive ventilatore. Teški samo 80 grama ventilatori rade na baterije i pričvršćeni su za životinju mrežastim prslukom, a uređaj izduvava hladan vazduh oko njihovog tela.
Rei Uzava, predsednica kompanije koja proizvodi odeću za trudnice „Slatka mama" kaže da je na ideju došla nakon što je videla koliko je njenoj čivavi bilo teško kada su izašli u šetnju.
Tokio je doživeo najduži toplotni talas od kraja juna, sa temperaturama do 35 stepeni devet dana uzastopno, nakon što je kišna sezona rano završila.
„Ove godine skoro da nije bilo kišne sezone, pa su vreli dani došli rano“, naglašava Uzava, koja je prsluke napravila u saradnji sa veterinarom, prenosi RTS.
Mami Kumamoto, koja ima minijaturnu pudlicu po imenu Purin i terijera po imenu Moko, navodi da je pokušavala svoje ljubimce da rashladi paketima suvog leda tokom šetnji. „Mnogo je lakše šetati pse sa ovim ventilatorom“, rekla je ona za Rojters.
Prsluk „kul dog“ je pogodan i za mačke, a izgleda da je napravljen po uzoru na jakne za hlađenje koje su sve popularnije među građevinskim i drugim radnicima u Japanu koji mnogo vremena provode napolju.
Ne očekuje se da će potražnja uskoro opasti jer su temperature ponovo porasle tokom vikenda, zbog visokog vazdušnog pritiska u većem delu Japana. Iako se za četvrtak i petak prognozira nešto manje toplo vreme, očekuje se da će temperature ponovo porasti tokom vikenda i da će tokom većeg dela sledeće nedelje biti oko 30 stepeni.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala