- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

„Oluja“ u državnom vrhu Hrvatske uoči sutrašnje proslave u Kninu

© Flickr / nijabaHrvatska zastava se vijori na tvrđavi u Kninu
Hrvatska zastava se vijori na tvrđavi u Kninu - Sputnik Srbija, 1920, 03.08.2022
Pratite nas
Ovogodišnje obeležavanje 27 godina od akcije hrvatske vojske „Oluja“, koja je označena kao najveći egzodus na tlu Evrope posle Drugog svetskog rata, a koji Hrvatska obeležava kao Dan državnosti, domovinske zahvalnosti i Dan branilaca, protećiće, sudeći po najavama, u znaku velikih sukoba šefa države Zorana Milanovića i premijera Andreja Plenkovića.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Trojica ministara iz Plenkovićeve vlade, naime, odbilo je da učestvuje na tradicionalnom prijemu koji sutra uveče u Kninu priređuje predsednik Milanović, a reč je o ministru odbrane Mariu Banožiću, ministru policije i potpredsedniku vlade Davoru Božinoviću i takođe potpredsedniku vlade i ministru branilaca Tomi Medvedu.
Prema danas predstavljenom programu obeležavanje „Oluje“, centralni skup biće održan na stadionu "Dinara", gde se očekuje obraćanje predsednika Milanovića, premijera Plenkovića i predsednika parlamenta Gordana Jandrokovića, dok će se prisutnima u ime branilaca obratiti penzionisani general Mladen Markač.
Uobičajeno za veče je predviđen zabavni program, ali nije saopšteno ko će biti izvođači.
Ranije je to bio najomiljeniji pevač desniča Marko Perković Tompson, koji u svojim pesmama veliča ustaštvo, a najčešći usklik toga dana u Kninu je bio „za dom spremni“.
Inače, prema zvaničnim izveštajima policije, još ranijih godina je uočeno da se u Kninu povodom godišnjice „Oluje“ okuplja sve manje ljudi, a hrvatska udruženja veterana za to odgovornim smatraju državni vrh i politiku, preneo je Tanjug.
Podkast
Zašto priča o Oluji nije nikada do kraja ispričana | Sputnjik intervju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala