- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Nova eskalacija u Nagorno Karabahu - proglašena delimična mobilizacija

© Sputnik / Юriй Alekseev / Uđi u bazu fotografijaZastave ispred predsedničke palate u Stepanakertu u Nagorno-Karabahu
Zastave ispred predsedničke palate u Stepanakertu u Nagorno-Karabahu - Sputnik Srbija, 1920, 03.08.2022
Pratite nas
Lider nepriznate republike Nagorno Karabah Araik Arutjunjan objavio je delimičnu mobilizaciju zbog zaoštravanja situacije u regionu, saopštila je njegova pres-služba.
"Arutjunjan je potpisao ukaz, kojim je 3. avgusta 2022. godine u republici objavljena delimična vojna mobilizacija", navodi se u saopštenju.
Ministarstvo odbrane Nagorno Karabaha saopštilo je ranije da su u napadu azerbejdžanske vojske poginula dvojica vojnika Karabaha, dok je 14 povređeno.
„Trećeg avgusta od 09:00 jedinice Oružanih snaga Azerbejdžana, grubo kršeći režim prekida vatre, napale su minobacačima i bespilotnim letelicama borbene položaje Vojske Karabaha i bazu jedne od vojnih jedinica“, objavila je pres-služba Ministarstva odbrane nepriznate republike.
Sa druge strane, zvanični Baku je optužio vojno-političko rukovodstvo Jermenije za pogibiju azerbejdžanskog vojnika u Karabahu. Kako su saopštili, Oružane snage Azerbejdžana su preuzele kontrolu nad nekoliko visoravni u ovoj nepriznatoj republici. Ovu operaciju su nazvali "Odmazda".
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala