- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kijev priznao: Ne postoji mogućnost da se Rusiji u Hagu sudi za agresiju

© Sputnik / StringerZgrada Ministarstva spoljnih poslova Ukrajine
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Ukrajine - Sputnik Srbija, 1920, 03.08.2022
Pratite nas
Međunarodni krivični sud u Hagu ne može da primeni član koji se odnosi na "agresiju" konkretno u slučaju Ukrajine i Rusije, saopštio je ministar inostranih poslova Ukrajine Dmitrij Kuleba i intervjuu listu "Ukrinform".

"U povelji Međunarodnog krivičnog suda piše da je jedan od zločina za koji mogu da sude – agresija. Međutim, u praksi, čisto iz pravnih razloga, on ne može da primeni taj član u slučaju Ukrajine i Rusije", rekao je Kuleba.

Prema rečima ministra, partneri Ukrajine pozivaju Kijev da odustane od ideje formiranja specijalnog tribunala za Rusiju kako se ne bi stvarala alternativa Međunarodnom krivičnom sudu.
"Šta je važnije: interesi Međunarodnog krivičnog suda koji ne želi sebi nikakvu privremenu alternativu ili pravda, zbog koje Međunarodni krivični sud postoji? Kod njih se tu javlja letargija, jer su i za pravdu i za MKS", dodao je Kuleba.
Ministar spoljnih poslova Ukrajine ranije je saopštio da namerava da zatraži od kancelarije tužioca Međunarodnog krivičnog suda, Evropske komisije, vlade Holandije da formiraju specijalni međunarodni tribunal za Rusiju.
Helikopteri Vojske Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 03.08.2022
RUSIJA
UŽIVO Ruska vojska ruši najtvrđu odbranu ukrajinske vojske kod Donjecka, veći deo Marinke oslobođen
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala