- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Istanbul: Inspekcija broda sa ukrajinskim žitom počinje u 9 časova

© AP Photo / Khalil HamraTeretni brod "Razoni" koji prevozi ukrajinske žitarice, usidren u Istanbulu
Teretni brod Razoni koji prevozi ukrajinske žitarice, usidren u Istanbulu - Sputnik Srbija, 1920, 03.08.2022
Pratite nas
Predstavnici Zajedničkog koordinacionog centra u Istanbulu u sredu u 10 časova po lokalnom vremenu počeće inspekciju prvog teretnog broda sa ukrajinskim žitom, koji se usidrio u blizini Bosfora, saopštilo je Ministarstvo odbrane Turske.
„Inspekcija teretnog broda ‘Razoni’, koji je sinoć stigao iz ukrajinske luke Odesa u Istanbul, počeće u 10 časova“, navodi se u saopštenju.
Nije precizirano koliko će trajati provera. Prema navodima televizije „Si-En-En Turk“, inspekcija će trajati oko dva sata.
Teretni brod „Razoni“ sa skoro 27 hiljada tona kukuruza, koji plovi pod zastavom Sijera Leonea, isplovio je iz luke Odesa u ponedeljak u 9.20 i stigao je u Istanbul 2. avgusta. Tokom inspekcije, predstavnici Turske, Rusije, Ukrajine i UN, proveriće dokumenta posade, dokumentaciju za teret, pregledati brod, a zatim potpisati završni izveštaj. Cela procedura može trajati nekoliko sati. Istog dana, ukoliko predstavnici Zajedničkog centra ne budu imali primedbi, brod će dobiti dozvolu da otplovi u Liban. Put do tamo će trajati 5-6 dana.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Prikaži preko celog ekranaIzađi iz režima celog ekrana
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala