- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvezda kreće u napad na LŠ – Stanković ima samo jednu dilemu za razbijanje „legije stranaca“

© Foto : FK Crvena zvezdaTrener Crvene zvezde Dejan Stanković
Trener Crvene zvezde Dejan Stanković - Sputnik Srbija, 1920, 03.08.2022
Pratite nas
Fudbaleri Crvene zvezde u sredu od 20.45 dočekuju Pjunik u meču 3. kola kvalifikacija i kreću u pohod na Ligu šampiona. Trener crveno-belih Dejan Stanković maksimalno je oprezan pred prvi evropski izazov i ima samo jednu dilemu kada je startnih 11 u pitanju, za dvoboj sa „legijom stranaca“ iz Jermenije.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Dominantno je Crvena zvezda startovala u Superligi Srbije, gde ima maksimalnih četiri od četiri uz fantastičnu gol razliku 17:1. Na krilima tih pobeda šampion Srbije kreće da krči put ka Evropi gde konačno uživa benefite iz prethodnih sezona, pa se ovoga puta uključio tek od trećeg kola.
Zvezda je apsolutni favorit u dvoboju sa Pjunikom koji u svojim redovima ima čak 18 stranaca. Čak četvoricu Srba ima Pjunik - Zoran Grajić, Nemanja Mladenović, Uroš Nenadović i Boris Varga, tu su i igrači iz Hrvatske, Severne Makedonije, Rusije, Moldavije, Venecuele, Brazila i Nigerije. Ipak, jasno je da to nisu vrhunski fudbaleri i da tu nema reprezentativaca.
Ipak, danas svi igraju fudbal, lopta je okrugla tako da Zvezda sasvim sigurno neće dozvoliti opuštanje.
"Sezonu smo počeli sa četiri pobede na najbolji mogući način i nema razloga da tako ne nastavimo u sredu uveče. Očekuje nas utakmica protiv tima koji je prvak Jermenije i sigurno neće biti lako, ali moramo da budemo realni i kažemo da na Marakani ni mnogo veći klubovi ne mogu da se naigraju fudbala", rekao je Aleksandar Katai, najbolji fudbaler srpskog šampiona.
Kada je startnih 11 Zvezda u pitanju, trener Dejan Stanković praktično ima samo jednu dilemu, a i ona je prouzrokovana zdravstvenim stanjem. Očekuje se da kaznena ekspedicija s Marakane istrči na teren u formaciji 4-2-3-1.
Naime, Strahinja Eraković se oporavio od povrede i trenirao je punim intenzitetom poslednjih dana, pa ostaje da se vidi da li će ga Stanković od prvog minuta "baciti u vatru" ili će kalkulisati.
Mesto na golu rezervisano je za Milana Borjana, baš kao što je i Milan Rodić "zacementiran" na poziciji levog beka. Štoperski par činiće, baš kao i u prethodnom meču protiv Radnika - povratnik Nemanja Milunović i Aleksandar Dragović.
Jedina dilema biće pozicija desnog beka i to da li će od prvog sudijskog zvižduka to mesto pripasti Marku Gobeljiću ili pomenutom Strahinji Erakoviću.
Ispred poslednje četvorke biće Gelor Kanga koji igra odlično ove sezone i uživa ogromno poverenje Stankovića i kompletnog stručnog štaba.Uz Gabonca će dejstvovati Kings Kangva koji je možda i najproduktivniji igrač Zvezde na startu sezone i ispostavio se kao ogromno pojačanje i pun pogodak, a ispred njih Mirko Ivanić.
Plesao je vezista iz Zambije po terenu protiv Radnika, napravio je jedan slalom ispred protivničkog šesnaesterca, a onda u stilu najvećih majstora zakucao loptu pod prečku nemoćnog golmana (6:0).
© AP Photo / Darko VojinovicAleksandar Katai
Aleksandar Katai - Sputnik Srbija, 1920, 03.08.2022
Aleksandar Katai
Naravno, pozicija desetke rezervisana je za Aleksandra Kataija, dok će po desnom krilu atakovati brzonogi Osman Bukari. Prednost u samom špicu napadu, po svemu sudeći, dobiće povratnik na Marakanu Aleksandar Pešić, dok će gorostas iz Begeča Milan Pavkov šansu vrebati sa klupe.
Svestan je Stanković da je pomenuti susret protiv Jermena možda i presudan i da treba napraviti zalihu pred revanš, praktično rešiti pitanje pobednika već u tom prvom susretu, dok je revanš idućeg utorka u Jermeniji (9. avgust).
„Završni cilj je prolaz. Kako će se dođi d toga ne zanima me. Zanima me samo cilj, ako se to desi, bavićemo se daljim rivalima. Ali, za nas je ovaj meč presudan. Za klub, navijače, za celinu“
Trener Crvene zvezde Dejan Stanković - Sputnik Srbija
Dejan Stanković
trener Zvezde
I Zvezda je pozvala svoje navijače da dođu odeveni u crveno-bele dresove, da joj daju vetar u leđa pred prvu evropsku bitku ove sezone. U slučaju da Zvezda preskoči Pjunik protiv kojeg je izraziti favorit, u plej-ofu je čeka pobednik duela Makabi Haifa - Apolon Limasol.
Filip Kostić - Sputnik Srbija, 1920, 03.08.2022
SPORT
Srpska levica koja je zaludela Evropu donela odluku: „Srećan sam“
Trener Crvene zvezde Dejan Stanković - Sputnik Srbija, 1920, 02.08.2022
SPORT
Stanković o Ligi šampiona: Zvezdi se niko neće skloniti sa puta
Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 02.08.2022
SPORT
Zvezda saznala ime rivala u plej-ofu za Ligu šampiona
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala