- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Azerbejdžan narušio primirje u Nagorno Karabahu, ruski mirovnjaci smiruju situaciju

© Sputnik / Valeriй Melьnikov / Uđi u bazu fotografijaRuski mirovnjaci čiste teren od mina u Karabahu
Ruski mirovnjaci čiste teren od mina u Karabahu - Sputnik Srbija, 1920, 03.08.2022
Pratite nas
Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je došlo do pogoršanja situacije u zoni odgovornosti ruskog mirovnog kontingenta u Nagorno Karabahu.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Konstatovano je zaoštravanje situacije u zoni odgovornosti kontingenta. Oružane snage Azerbejdžana su prekršile režim prekida vatre u području uzvišenja Saribaba. Komanda ruskog mirovnog kontingenta zajedno sa predstavnicima azerbejdžanske i jermenske strane preduzima mere za stabilizaciju situacije“, navodi se u saopštenju ruske vojske.

Takođe se navodi da su ruske mirovne jedinice patrolirale dvema rutama u Mardakertskom i Martuninskom okrugu.
„U cilju osiguravanja bezbednosti ruskih mirovnjaka i sprečavanja mogućih incidenata, održava se stalni kontakt sa generalštabovima oružanih snaga Azerbejdžana i Jermenije“, ističe se u saopštenju.
Lider nepriznate republike Nagorno Karabah Araik Arutjunjan objavio je delimičnu mobilizaciju zbog zaoštravanja situacije u regionu nakon što je Ministarstvo odbrane Nagorno Karabaha saopštilo da su u napadu azerbejdžanske vojske poginula dvojica vojnika Karabaha, dok je 14 povređeno.
Sa druge strane, zvanični Baku je optužio vojno-političko rukovodstvo Jermenije za pogibiju azerbejdžanskog vojnika u Karabahu. Kako su saopštili, Oružane snage Azerbejdžana su preuzele kontrolu nad nekoliko visoravni u ovoj nepriznatoj republici. Ovu operaciju su nazvali "Odmazda".
Jerevan: Azerbejdžanska vojska nastavlja sa artiljerijskom paljbom - Sputnik Srbija, 1920, 03.08.2022
SVET
Operacija „Odmazda“: Azerbejdžan otkrio detalje vojne akcije u Karabahu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala