- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova o mogućoj poseti Pelosijeve Tajvanu: Vašington destabilizuje svet

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova  - Sputnik Srbija, 1920, 02.08.2022
Pratite nas
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova prokomentarisala je situaciju oko moguće posete predsednice Predstavničkog doma Kongresa SAD Nensi Pelosi Tajvanu, rekavši da Vašington destabilizuje svet.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Vašington unosi destabilizaciju u svet. Poslednjih decenija nijedan rešeni sukob, ali mnogo isprovociranih“, napisala je Zaharova na svom Telegramu.

Ranije je Generalna uprava carina Kine obustavila uvoz u kontinentalnu Kinu više od tri hiljade proizvoda iz više od sto prehrambenih kompanija sa Tajvana usred moguće posete Tajpeju predsednice američkog Predstavničkog doma Nensi Pelosi. Napominje se da su na crnoj listi kompanije koje se bave proizvodnjom čaja, sušenog voća, meda, zrna kakaoa i povrća. Zabrana uključuje i proizvode sa oko 700 ribarskih brodova.
Ranije su tajvanski mediji javili da bi Pelosijeva, koje predvodi američku delegaciju, trebalo da sleti između 21 i 22.30 u utorak po lokalnom vremenu (15-16.30 po srednjoevropskom vremenu) na aerodrom Songšan u Tajpeju.
Pogledajte i emisiju „Novi Sputnjik poredak“, u kojoj smo analizirali zašto Vašington provocira Peking i zašto raste opasnost od izbijanja oružanog sukoba između Kine i Amerike u Zapadnom Pacifiku:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala