- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Vazdušno-kosmičke snage Rusije likvidirale do 500 neonacista

© Sputnik / Konstantin Mihalьčevskiй / Uđi u bazu fotografijaRuski vojnici u Donbasu
Ruski vojnici u Donbasu - Sputnik Srbija, 1920, 02.08.2022
Pratite nas
U naseljima Merefa i Čugujev u Harkovskoj oblasti je u visokopreciznim napadima Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije likvidirano do 500 pripadnika 92. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine i velika količina vojne tehnike, izjavio je portparol Ministarstva odbrane Rusije general-potpukovnik Igor Konašenkov.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

U napadima Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije na borbene položaje 54. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine u rejonu naselja Marijinka Donjecke Narodne Republike, likvidirano je više od 50 neonacista 2. bataljona ove formacije.
Pored toga, visokopreciznim oružjem ruskih snaga, izvršen je napad na privremeni punkt ukrajinske „Legije stranaca“ u oblasti grada Nikolajeva i tom prilikom je likvidirano 250 plaćenika i uništeno preko 20 jedinica vojne tehnike.
Operativno-taktička i vojna avijacija, raketne trupe i artiljerija uništile su 152 objekta.
Navodi se i da je u okviru kontrabaterijske borbe potisnuto 11. artiljerijskih vodova i četiri voda višecevnih bacača raketa.
Operativno-taktička i vojna avijacija, raketne snage i artiljerija nastavljaju sa udarima na vojne objekte na teritoriji Ukrajine.
Tokom prethodnog dana pogođeno je pet komandnih mesta, među kojima 36. brigada morske pešadije u Nikolajevskoj oblasti, 92. mehanizovana brigada u rejonu Cirkuni Harkovske oblasti, kao i ljudstvo i vojna tehnika Oružanih snaga Ukrajine u 142 okruga.
Uništeno je sedam skladišta sa municijom u različitim rejonima.
U okviru kontrabaterijske borbe pogođene su dve artiljerijske haubice „Giacint“ u rejonima naselja Deržinsk i Novgorodsko u DNR.
Ruska sredstva protivvazduhoplovne odbrane tokom prethodnih 24 časa oborile su pet ukrajinskih dronova, a takođe su u Heronskoj oblasti presretnute dve rakete iz višecevnog raketnog sistema „Uragan“.
Od početka specijalne vojne operacije uništeno je ukupno: 261 avion, 145 helikoptera, 1.664 bespilotne letelice, 361 protivvazdušni raketni sistem, 4.225 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, 782 višecevnih bacača raketa, 3.240 artiljerijskih oruđa i minobacača, kao i 4.655 jedinica specijalnih vojnih vozila.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala