- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moskva: SAD direktno umešane u borbena dejstva u Ukrajini

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaZgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije  - Sputnik Srbija, 1920, 02.08.2022
Pratite nas
Izjave predstavnika Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine Vadima Skibickog potvrđuju da su Sjedinjene Američke Države direktno umešane u borbena dejstva u Ukrajini, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.
„Ne treba nam nikakva druga potvrda direktnog učešća Sjedinjenih Američkih Država u borbenim dejstvima na teritoriji Ukrajine. Isporke oružja ne prate samo uputstva o njegovoj upotrebi, već u ovom slučaju ono obavlja funkciju nišandžije u svom najčistijem obliku“, rekla je Zaharova na brifingu.
Ona je naglasila da su „SAD direktno umešane, ništa drugo ne treba da se zna koliko su distancirani od situacije“.
„Oni su u potpunosti uključeni. Sada predstavnici Kijeva govore o njihovoj vojnoj umešanosti ne samo kroz nabavku naoružanja, već kroz upravljanje personalom u redovima Oružanih snaga Ukrajine, direktnim naređenjima i izborom ciljeva“, dodala je Zaharova.
Skibicki je ranije u intervjuu za „Telegraf“, govoreći o korišćenju američkih raketnih sistema „Himars“ od strane ukrajinske vojske, odbio da direktno odgovori čije satelitske snimke Ukrajina koristi za takve napade, ali je ukazao da se pre napada konsultuju sa Sjedinjenim Američkim Državama, a one eventualno mogu da otkažu napade ako „nisu zadovoljni predviđenim ciljem“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala