- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Migranti u čamcima preko Lamanša stižu u Veliku Britaniju, oboren rekord

© Sputnik / Sputnik FranceLamanš
Lamanš - Sputnik Srbija, 1920, 02.08.2022
Pratite nas
Skoro 700 migranata ušlo je u Veliku Britaniju prešavši Lamanš za samo jedan dan, što je rekord za ovu godinu. Ovu informaciju saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Velike Britanije.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Ukupno 696 migranata u 14 malih čamaca prešlo je u ponedeljak kanal između Francuske i Velike Britanije. Prethodni rekord postavljen je u aprilu, kada je prešla 651 osoba.
Iako su francuske vlasti zaustavile jedan od brodova sa 35 ljudi, francuska vlada je optužena da nije ispunila svoju moralnu dužnost da zaštiti ugrožene ljude i spreči krijumčare da iskorišćavaju migrante koji pokušavaju da pređu u Veliku Britaniju.
"Francuska ima moralnu i međunarodnu obavezu da zaštiti ugrožene ljude, spase živote, zaustavi krijumčare ljudi i bori se protiv organizovanog kriminala", rekla je poslanica Torijevaca Natali Elfike, prenosi B92.
Sa ovim brojem, ukupan broj migranata koji su u Veliku Britaniju stigli prelaskom Lamanša 2022. godine premašio je 17.000.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala