- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Drobnjak: Postignut dogovor sa meštanima Pakovraće čija se zemlja nalazi na trasi auto-puta

© Foto : YouTube/Javno preduzeće Putevi Srbije / snimak sa ekranaRadovi na delu trase auto-puta od Preljine do Požege
Radovi na delu trase auto-puta od Preljine do Požege - Sputnik Srbija, 1920, 02.08.2022
Pratite nas
"Putevi Srbije" predložiće Vladi da donese zaključak da se meštanima Pakovraće, čije se kuće i zemlja nalaze na trasi auto-puta Preljina-Požega, isplati odšteta u skladu sa presudom Osnovnog suda u Čačku, izjavio je danas v.d. direktora tog javnog preduzeća Zoran Drobnjak.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Drobnjak se zajedno sa gradonačelnikom Čačka Milunom Todorovićem sastao danas sa meštanima Pakovraće koji su kod betonske baze u tom mestu blokirali gradnju puta zbog neisplaćene odštete za zauzimanje imovine.
"Mislim da smo postigli načelni sporazum da meštani obustave protest, a mi ćemo već danas uputiti predlog Vladi da odnese zaključak i vlasnicima se isplati odšteta u skladu sa presudom Osnovnog suda u Čačku. Meštani su obećali da će deblokirati betonsku bazu od koje zavisi nastavak gradnje auto-puta", rekao je Drobnjak.
Meštanin Pakovraće Radosav Ćosić, na čijem imanju se nalazi baza, potvrdio je da su razgovarali sa direktorom "Puteva Srbije" o deblokadi i načinu isplate.
"Na mom imanju se nalazi betonska baza i mi smo spremni da omogućimo nastavak radova ukoliko vlada ispuni ovaj dogovor. Međutim, nisam siguran da li će moje komšije prihvatiti da odmah odblokiraju gradilište ili će sačekati da prvo vlada ispuni svoj deo dogovora. Mi smo nepoverljivi jer nam je u dva navrata to bilo obećano, ali nije bilo ispunjeno, naglasio je Ćosić.
Inače, protest meštana Pakovraće počeo je pre dvadesetak dana i kulminirao blokiranjem betonske baze i prekidom daljih radova na izgradnji auto-puta „Miloš Veliki“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala