- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Često sanjate snove u kojima ste nagi: Evo šta vam poručuje podsvest

CC0 / Pixabay / Spavanje
Spavanje - Sputnik Srbija, 1920, 02.08.2022
Pratite nas
U snovima je skoro sve moguće i njihova značenja su često višestruka, ponekad i dvosmislena. Snovi su kraljevski put u nesvesno, glasi stari psihijatrijski aksiom. Iz njega direktno proizilazi zaključak da su naši snovi veoma povezani sa našom psihičkom realnošću, na svesnom, a naročito na nesvesnom nivou.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Zato, snovi odražavaju naše strahove, strepnje, nezadovoljstva, brige, dileme, ali sva druga stanja koja moraju da se reše kako bismo bolje funkcionisali, prenose Novosti.

Značenje snova

San je sadržaj povezan i sa našim fizičkim osobinama, ali i sa našim društvenim životom i njegovo značenje je individualno.
Individualni aspekt sna podržala je i Američka asocijacija psihoanalitičara, pa u njenim preporukama za tumačenje snova stoje sledeći saveti: kad pokušavate da razumete snove, fokusirajte se na sebe u snu, ne na druge i snove posmatrajte bukvalno.

Snovi i anksioznost

Američki psihoanalitičari su, iako su naglasili da nijedan san ne znači isto za dve osobe, pokušali da ponude osnovu, neki zajednički uzrok koji bi mogao da pronađe sličnosti između čestih i neprijatnih snova. Tako su došli do saznanja da je bežanje u snu, kašnjenje, golotinja u javnosti, polaganje testa, pad, odnosno gubitak ravnoteže i ispadanje zuba često povezano sa anksioznošću.
Kako san odaje anksioznost? Stručnjaci kažu sledeće: kad smo nagi u snu, i u stvarnosti se osećamo da su naše emocije ogoljene pred drugima, kad u snovima padamo, u realnosti gubimo kontrolu nad svojim osećanjima.
Crno-beli snovi – ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2022
DRUŠTVO
Čudni razlozi zbog kojih neki ljudi sanjaju crno-belo
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala