- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Bakir kao Zelenski: Ekstremistička politika u funkciji američkih interesa

© AP Photo / Darko VojinovicBakir Izetbegović
Bakir Izetbegović - Sputnik Srbija, 1920, 02.08.2022
Pratite nas
Bakir Izetbegović je na neki način preteča Vladimira Zelenskog, jer svojom politikom, kako kaže istoričar Dragomir Anđelković, godinama kandiduje Bošnjake za topovsko meso u američkim ratovima, a državu je pretvorio u čardak ni na nebu ni na zemlji.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Predsednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović izjavio je da od političkih struktura iz Republike Srpske dolaze pretnje suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine. Govoreći o situaciji na Balkanu, optužio je Srbiju za izazivanje problema.
„Da Rusija i Srbija hoće mir, imali bi ga sutra. Rusija razara Ukrajinu, a Srbija razara na Balkanu. Nema gde nije napravila problem u proteklih 30 godina. Znamo šta je bilo u BiH i umesto da spuste loptu, da plate odštetu i da se ponašaju na civilizovan način, oni su ponovo izvor problema“, kazao je Izetbegović.

Bakir kao Zelenski

Bakir Izetbegović je već odavno Volodimir Zelenski na neki način i on nema potrebe da se kandiduje za novog Zelenskog jer njegova politika je štetna za bošnjački narod kao što je politika Zelenskog štetna za ukrajinski, kaže za Sputnjik politički analitičar Dragomir Anđelković.
Zelenski je od Ukrajinaca napravio topovsko meso u američkom ratu protiv Rusije, a kao topovsko meso Ukrajinci ne mogu dobro proći, samo je pitanje kolika će ih nesreća zadesiti a neće od nje imati nikakvu korist, dodaje Anđelković.
„Izetbegović je svojom ekstremističkom politikom od Bošnjaka napravio topovsko meso Amerike za destabilizaciju Balkana jer oni se bore za unitarnu Bosnu koju nikad neće dobiti, umesto da grade svoje kantone, svoj entitet i da imaju neki vid državnosti. Ovako su čardak ni na nebu ni na zemlji. Nemaju nikakvu državnost zbog iluzije da će dobiti celu Bosnu što se nikada neće desiti. Znači, on je u funkciji američke geopolitike i žrtvovao je zbog toga svoj narod kao što to Zelenski radi u Ukrajini. Među njima pre postoji paralela nego što bi se Izetbegović ugledao na Zelenskog, jer on tu vrstu štete za svoj narod pravi mnogo pre nego što je Zelenski stupio na političku scenu.“

Uloga Šmita u nameštanju izbora u Bosni

Izetbegovićeva izjava je svakako u funkciji predstojećih izbora jer je on očajnik koji svom narodu ne može da ponudi nijedan uspeh i onda pokušava ekstremističkim i šovinističkim ispadima da podigne atmosferu pred izbore, kaže Anđelković i dodaje da se „očigledno radi o pokušaju očajnika da se spase“.
Na pitanje da li će Izetbegović po ko zna koji put uspeti da obmane svoj narod, Anđelković odgovara da je evidentno da su narodi na ovim prostorima lakoverni i često podležu političkim prevarama. Međutim, nisu baš Bošnjaci toliko lakoverni da bi ih ponovo Bakir Izetbegović sam prevario.
Bakir Izetbegović - Sputnik Srbija, 1920, 31.07.2022
REGION
Izetbegović: Šmit traži nemoguće
Ipak, moguće je da će Izetbegović uspeti da ih prevari uz pomoć američkih i zapadnih pomagača jer ne bi trebalo zaboraviti da je Amerika mnogo puta organizovala operacije kojima je nameštala izbore u svojim vazalnim zemljama.
„Na najnovije poteze lažnog visokog predstavnika Šmita koji pokušava da nametne novu izbornu regulativu možda treba gledati baš iz tog ugla - da se nameću rešenja kako bi se olakšalo manipulisanje da se pomogne Izetbegoviću da postigne dobar izborni rezultat. Jer nenormalno je menjati izborne uslove usred izborne trke a to se sad u Bosni i Hercegovini radi na način koji evidentno odgovara Bošnjacima, iako se priča da je to u interesu Hrvata. Nije isključeno da se stvara platforma za izbornu prevaru koja bi omogućili Izetbegoviću da ponovo pobedi i postane predstavnik Bošnjaka iako je izgubio njihovo poverenje.“

Kandidati za Zelenskog – istrošeni političari

Na pitanje koliko još kandidata na Balkanu ima za novog Zelenskog, naš sagovornik odgovara da neuspeh koji doživljava Ukrajina polako smanjuje potencijal da se pojavljuju novi kandidati za Zelenskog.
„Samo očajni političari koji gube svaku poziciju mogu da idu tim putem. Za sada je to Izetbegović, nije isključeno da će biti i Kurti ali neuspeh Zelenskog smanjuje šansu da se pojave novi takvi, već samo istrošeni koji pokušavaju da spasu sebe i da se uhvate za slamku spasa tako što bi prihvatili da budu Zelenski“, zaključio je Anđelković.
Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 02.08.2022
REGION
Dodik: Podle Izetbegovićeve obmane
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala