- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Partizan doveo bivšeg reprezentativca Srbije – Gomeš dobio konkurenciju

© Foto : FK PartizanAndrija Pavlović
Andrija Pavlović - Sputnik Srbija, 1920, 02.08.2022
Pratite nas
Nekadašnji napadač Čukaričkog Andrija Pavlović stigao je u Partizan i potpisao je dvogodišnji ugovor sa vicešampionom Srbije, nakon što je raskinuo ugovor sa danskim Brondbijem.
Partizan je rešio da pojača konkurenciju u napadu, gde je praktično usamljen Rikardo Gomeš, tu je i Kvinsi Menig koji se bolje snalazi na poziciji krila.
Pavlović je dete Rada, a najbolji fudbal igrao je u Čukaričkom odakle je i 2016. godine izborio transfer u danski Kopenhagen. Ipak, tamo se nije naigrao, pa je otišao u Rapid iz Beča, kasnije i na pozajmicu u kiparski APOEL, dok je od 2020. do 2022. godine bio član Brondbija.
Na 47 utakmica Pavlović je uspeo u sedam navrata da pronađe put do mreže, što je po svemu sudeći bilo premalo za Dance, pa su dve strane na kraju pronašle zajednički jezik i okončale saradnju.
„Ugovor sa bivšim klubom sam raskinuo pre nekih desetak dana i verujte mi, iako sam imao više opcija, Partizan je za mene bio jedina moguća. Pratim dešavanja i znam da start nije bio sjajan, ali da ne verujem da će Partizan izaći iz „krize “ i vratiti se na šampionski put, ne bih ni dolazio“, i dodaje:
„Saigrače još nisam upoznao, ali ću se truditi da se što pre nametnem treneru i budem u konkurenciji, kako bismo se vratili tamo gde treba, a to je borba za titulu. Tek je početak, istina je da smo izgubili bodove, ali ako verujemo, zajedničkim snagama možemo da se podignemo. Sreća začas može da se okrene na pravu stranu“, uveren je Andrija i nastavlja o predstojećem protivniku u kvalifikacijama za Ligu Evrope:
„Što se tiče gostovanju AEK-u iz Larnake, budući da sam igrao na Kipru, samo mogu reći da je Kipar, zbog vrućine i vlage, leti izuzetno težak za igranje. Prednost je što se igra uveče, ali svakako neće biti lako! AEK je kvalitetna ekipa, sa puno stranaca i određenim sistemom koji daje rezultate već nekoliko poslednjih godina, ali svakako znam da je Partizan kvalitetnija ekipa i da će dati sve da se obezbedi ulazak u Evropu!“
Andrija Pavlović odigrao je i pet utakmica za nacionalni tim Srbije, a Partizan ga je promovisao iza podneva i žreba za Ligu Evrope, gde će crno-beli u slučaju da eliminišu AEK iz Larnake igrati protiv ukrajinskog Dnjepra.
Fudbaleri FK Partizan slabe gol Gomeša na utakmici protiv Sparte - Sputnik Srbija, 1920, 02.08.2022
SPORT
Partizan mora preko Ukrajinaca u plej-ofu za Ligu Evrope
Trener Crvene zvezde Dejan Stanković - Sputnik Srbija, 1920, 02.08.2022
SPORT
Stanković o Ligi šampiona: Zvezdi se niko neće skloniti sa puta
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala