- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Volodin: Za zaoštravanje situacije na Kosovu kriv Vašington

© Sputnik / Gavro DešićAdministrativni prelaz Jarinje
Administrativni prelaz Jarinje - Sputnik Srbija, 1920, 01.08.2022
Pratite nas
Za sukob na administrativnoj liniji Srbije i samoproglašene republike Kosovo krive su Sjedinjene Američke Države, čiji je cilj slabljenje pojedinih zemalja koje izražavaju nezavisan stav, rekao je novinarima predsedavajući Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Za sukob na granici Srbije i Kosova kriv je Vašington. Cilj je očigledan – oslabiti pojedine zemlje koje sebi dozvoljavaju da izraze nezavisan stav. Metode su iste. Ništa novo. Prvo SAD podržavaju nacionalističko raspoloženje, hrani ga, a zatim guraju u vojne sukobe“, objasnio je Volodin.
Političar je dodao da UN i OEBS, nadležni za bezbednost u Evropi, ništa ne rade.
„Oni moraju da osude dejstva Sjedinjenih Američkih Država, ćutali su osam godina kada su bombardovale Jugoslaviju, kada su granatirane LNR i DNR, a sada zatvaraju oči pred zločinima nacionalista koji su preuzeli vlast“, zaključio je on.
U nedelju uveče i u ponedeljak ujutru na severu Kosova i Metohije izbili su nemiri zbog planirane zabrane od strane Prištine ulaska vozila sa srpskim registarskim tablicama i dokumentima, koja je trebalo da stupi na snagu 1. avgusta.
Kosovske vlasti su tamo prvo poslale policiju, ali su posle poziva Sjedinjenih Američkih Država odložile zabranu koja je izazvala napetost u pokrajini za mesec dana. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u ponedeljak uveče da očekuje smanjenje tenzija na Kosovu i da će Beograd, kako je rekao, učiniti sve moguće sve za to. Situacija u pokrajini je trenutno mirna.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala