- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski senator: Mogli bismo da isporučimo oružje Srbiji, ako to zatraži

© Foto : Press-služba Soveta Federacii RF / Uđi u bazu fotografijaRuski senator Vladimir Džabarov
Ruski senator Vladimir Džabarov - Sputnik Srbija, 1920, 01.08.2022
Pratite nas
U slučaju potrebe, Rusija može dostaviti Srbiji neko naoružanje, ako Beograd zatraži pomoć od Moskve, smatra prvi zamenik predsednika odbora za međunarodna pitanja Saveta federacije Rusije Vladimir Džabarov.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Mogli bismo da pomognemo Srbima čak i ako bude potrebe za isporukom nekog naoružanja, ako nam se obrate“, izjavio je političar za TV „Rusija 24“, komentarišući zaoštravanje situacije u odnosima Srbije i samoproglašene Republike Kosovo.

On je istakao da su Srbi uvek podržavali rusku braću.

„Smatram i nadam se da će zemlja podržati ako naše rukovodstvo odluči da pruži svu moguću pomoć Srbiji, čak i u slučaju potrebe isporuke nekog naoružanja“, naglasio je on.

Istovremeno, izrazio je nadu da „do toga neće doći“.
Po mišljenju Džabarova, zoštravanje situacije oko Srbije je odraz želje Zapada da se osveti srpskom lideru Aleksandru Vučiću „za njegov oštar stav o nepridruživanju antiruskim sankcijama“.
„Pored toga, to je pokušaj da nas uvuku u sukob kako bi nas oslabili“, zaključio je Džabarov.
Prethodno je portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov izjavio da Moskva podržava Srbiju u situaciji oko nepriznatog Kosova i da su zahtevi vlasti regiona Srbima koji žive na severu neosnovani.
U nedelju uveče i u ponedeljak ujutru na severu Kosova izbili su nemiri zbog planirane zabrane od strane Prištine ulaska vozila sa srpskim registarskim tablicama i dokumentima, koja je trebalo da stupi na snagu 1. avgusta.
Kosovske vlasti su tamo prvo poslale policiju, ali su posle poziva Sjedinjenih Američkih Država odložile zabranu koja je izazvala napetost u pokrajini za mesec dana. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u ponedeljak uveče da očekuje smanjenje tenzija na Kosovu i da će Beograd, kako je rekao, učiniti sve moguće sve za to. Situacija u pokrajini je trenutno mirna.
Skup podrške Rusiji iz Beograda - Sputnik Srbija, 1920, 01.08.2022
RUSIJA
Ruski senator: Pomoći ćemo Srbima; Ruski poslanik: Ako Srbija ustukne, biće smrvljena
Aleksandar Bocan-Harčenko  - Sputnik Srbija, 1920, 01.08.2022
RUSIJA
Bocan-Harčenko: Ako bude krvoprolića, Srbija će adekvatno odgovoriti, odbraniti se i pobediti
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala