Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Kadirov: Iza sukoba na Kosmetu stoji NATO

© Sputnik / Said Carnaev / Uđi u bazu fotografijaLider Čečenije Ramzan Kadirov
Lider Čečenije Ramzan Kadirov - Sputnik Srbija, 1920, 01.08.2022
Pratite nas
Uzrok sukoba između Srbije i samoproglašene republike Kosovo je toliko besmislen i banalan da nema nikakve sumnje da je rezultat huškanja NATO-a spolja, izjavio je lider Čečenije Ramzan Kadirov.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Shvativši da njihov planovi u Ukrajini propadaju, zapadna Alijansa je odlučila da pokrene živu ranu na Balkanu. A dvostruko je uvredljivo što se, sa jedne strane, koju huška NATO, nalaze kosovski muslimani. Zvaničan razlog za rasplamsavanje sukoba je toliko besmislen i banalan da nema nikakve sumnje da je podstaknut spolja“, napisao je Kadirov na svom Telegram kanalu.

On je dodao da dok Balkanci budu međusobno ratovali, Zapad će stajati u pozadini i davati municiju, ali će živeti mirno, povremeno protestujući protiv kršenja prava satanista.

„Postoje odlični primeri harmonične koegzistencije različitih religija i nacionalnosti. Ali, nema dobrog primera dobrog suživota sa NATO intervenistima“, zaključio je Kadirov.

Na severu Kosova i Metohije došlo je do nereda zbog planirane zabrane Prištine da zabrani ulazak na teritoriju pokrajine sa srpskim dokumentima i tablicama, koja je trebalo da stupi na snagu 1. avgusta.
Građani na severu Kosova i Metohije okupili su se kako bi izrazili nezadovoljstvo odlukama privremenih vlasti u Prištini. Postavljene su i barikade kod Rudara i Zubinog Potoka.
Kosovska policija blokirala je administrativne prelaze Jarinje i Brnjak.
Vlada privremenih institucija u Prištini je nakon apela Sjedinjenih Američkih Država odložila za 30 dana sprovođenje odluka o preregistraciji vozila sa tablicama Srbije na kosovske i o ukidanju ličnih karata koje izdaje Republika Srbija.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da očekuje smanjenje napetosti na relaciji Kosovo - Beograd i, kako je istakao, učiniće sve moguće da se to dogodi.
Nebojša Čović - Sputnik Srbija, 1920, 01.08.2022
SRBIJA
Nebojša Čović: Igra je otišla predaleko, podići borbenu gotovost naše vojske i policije
Ričard Grenel - Sputnik Srbija, 1920, 31.07.2022
SRBIJA
Ričard Grenel: Fašista Kurti preuzima glupe i bezobzirne korake
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala