- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Lendl razočaran zbog Novaka i Rafe

© AP Photo / Gregorio BorgiaNovak Đoković i Rafael Nadal
Novak Đoković i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 01.08.2022
Pratite nas
Bivši teniser Ivan Lendl komentarisao je trku za najvećeg tenisera svih vremena između Novaka Đokovića, Rodžera Federera i Rafaela Nadala. I istakao je da je razočaran što srpski teniser ne može da igra na turnirima jer nije vakcinisan.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

I dalje traju debate oko toga da li će Novak Đoković igrati na US Openu, a poznato je da zbog vakcinacije nije zaigrao na Australijan openu.

„Razočaran sam. Razočaran sam zbog Novaka. Razočaran sam i zbog Rafe. Trenutno se čini da je Rodžer jedini izvan toga jer dugo nije igrao, a i najstariji je. Ako Novak osvoji najviše grend slemova uprkos tome, mislim da ćemo imati odgovor. Ako Rafa na kraju završi sa jednim više, mislim da će morati da odgovara na pitanja o vakcinaciji i zbog čega Novak nije igrao. A, mislim da to nije pošteno. Voleo bih da vidim nekoga sa dva, tri ili četiri Gren slem trofeja više. Nebitno mi je ko će to biti, nemam favorita, samo zbog dobrobita odgovora na to pitanje, da sve bude jasno. A ne da se govori 'da je ovaj čovek mogao da igra, bilo bi drugačije, tvoj rekord nije dovoljno dobar'. To nije pošteno", poručio je Lendl za hrvatsku Novu TV.

Pitanje koje svi postavljaju je: Ko će biti najveći teniser u istoriji?
„Ta priča još nije završena. Biće završena tek kada se sva trojica penzionišu. Fascinantno je to pratiti, ne samo za ljude iz sveta tenisa, nego i za sve ostale navijače. Jedino zbog čega pomalo žalim jeste činjenica da se umešala politika zbog pitanja vakcinacije. Nadam se samo da za 20 godina nećemo na to geldati kroz tu prizmu, da ne budemo sigurni ko je najveći zbog politike", rekao je Lendl.
Dakle, sve ovo što se događa baca mrlju na jednu od najvećih trka u istoriji sporta, ne samo tenisa.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 01.08.2022
SPORT
Samo je jedan mogao protiv Novaka sa osnovne linije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala