Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić: Verujem da će do sutra doći do deeskalacije situacije na Kosovu i Metohiji

© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVICAleksandar Vučić u Predsedništvu Srbije
Aleksandar Vučić u Predsedništvu Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 31.07.2022
Pratite nas
Sastanak predsednika Srbije i vojnog vrha održan je večeras u Generalštabu, a predsednik Aleksandar Vučić po njegovom završetku preneo je da je Beograd molio predstavnike međunarodne zajednice da učine sve što mogu da utiču na Prištinu da povuče svoje odluke i izrazio nadu da će već sutra doći do deeskalacije situacije.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

"Završen je sastanak u Generalštabu, general Mojsilović je, pre toga, razgovarao sa komandantom KFOR-a. Važno je da je taj razgovor protekao u korektnoj atmosferi, na profesionalan način, prihvaćene obaveze obeju strana, pre svega, u razmeni informacija, jer je bilo mnogo neistina i dezinformacija", rekao je Vučić za TV Pink.
Dodao je da se oko ponoći očekuje dolazak komandanta KFOR-a u Kosovsku Mitrovicu i njegov razgovor sa predsednikom Srpske liste Goran Rakićem i predstavnicima Srba.
"Molili smo predstavnike međunarodne zajednice, da učine sve što mogu, ako ne mogu da ukinu, pošto će zemlje Kvinte uvek podržati svaku odluku Prištine, koja bi bila nešto što suverene države mogu da urade, a onda da utiču na veoma neodgovornu albansku stranu, da odloži primenu ovih odluka pre nego što se nastavi dijalog", rekao je Vučić.
Ukazao je da je za Beograd strašno važno da se dijalog nastavi, i da pokušavamo da stvari rešavamo mirnim putem.
"Verujem da ćemo, kratkoročno govoreći, imati dobrih vesti. A šta će biti dalje, to ne mogu da tvrdim, ali nadam, se da će ovo, ne večeras, ali sutra biti deeskalirano", poručio je predsednik Srbije.
A, onda, kaže, ostaje vreme da se pripremimo za razgovore i da pokušamo da kroz mnogo kompromisnih rešenja dođemo do povoljnije situacije za očuvanje mira, preneo je Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala