- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ukrajinski dron napao štab Crnomorske flote

© Sputnik / Konstantin Mihalьčevskiй / Uđi u bazu fotografijaProtivdiverzioni čamac "Pavel Silajev" u luci u Sevastopolju
Protivdiverzioni čamac Pavel Silajev u luci u Sevastopolju - Sputnik Srbija, 1920, 31.07.2022
Pratite nas
Štab Crnomorske flote napala je ukrajinska bespilotna letelica, pet osoba je povređeno, saopštio je gubernator Sevastopolja Mihail Razvožajev na svom Telegramu.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Ukrajinski neonacisti su rano jutros odlučili da nam pokvare Dan mornarice. U dvorište Štaba flote uleteo je neidentifikovani objekat, prema preliminarnim podacima radi se o dronu. Pet osoba je ranjeno, to su pripadnici štaba flote, poginulih nema. Svima je pružena pomoć. Radi Federalna služba bezbednosti, okolnosti se istražuju“, napisao je Razvožajev.
On je dodao da su svi praznični događaji u čast Dana mornarice u gradu otkazani iz bezbednosnih razloga.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala