- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Stravičan zločin na Madagaskaru: Lokalna banda ubila 32 osobe, žive spaljivali žene i decu

© AP Photo / Jerome DelayPolicija Madagaskara, arhivska fotografija
Policija Madagaskara, arhivska fotografija - Sputnik Srbija, 1920, 31.07.2022
Pratite nas
Najmanje 32 osobe ubijene su u na Madagaskaru u oblasti severno od prestonice, nakon što su lokalni banditi poznati kao "dahalo" upali u oblast paleći privatne kuće, navodi se u saopštenju ministarstva odbrane.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Ubistva su se dogodila u petak tokom noći u okrugu Ankazobe, oko 75 kilometara severno od glavnog grada Antananariva, prenosi Rojters.
"Ljudi su ovde doživeli pravu tragediju...mnogi životi su izgubljeni. Poginule su 32 osobe. To je zločin koji su počinili nemilosrdni dahalo (banditi) koji su žive spaljivali čak i žene i decu", rekao je ministar odbrane general Ričard Rakotonirina u video-snimku objavljenom sinoć.
"Dahalo" su organizovane kriminalne bande koje operišu u nekim delovima Madagaskara, kradu stoku od članova zajednice i organizuju druge različite oblike banditizma.
"Lovićemo počinioce ovog zločina i njihove saučesnike", rekao je Rakotonirina i naveo da su snage bezbednosti raspoređene na tom području kako bi pohvatale počinioce, preneo je Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala