- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin izvršio smotru brodova pred Paradu ruske flote u Sankt Peterburgu /video/

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaMali raketni brod "Odincovo" prolazi ispod Troickog mosta u Sankt Peterburgu
Mali raketni brod Odincovo prolazi ispod Troickog mosta u Sankt Peterburgu - Sputnik Srbija, 1920, 31.07.2022
Pratite nas
U Sankt Peterburgu će se održati glavna parada u čast formiranja Ruske flote, kojom će prisustvovati predsednik Rusije Vladimir Putin.
Putin je po dolasku u Kronštat, na čamcu „Raptor“ u pratnji ministra odbrane Sergeja Šojgua, glavnokomandujućeg Ratne mornarice Nikolaja Jevmenova i vršioca dužnosti komandanta Zapadnog vojnog okruga Vladimira Kočetkova, obišao paradni stroj ratnih brodova u vodama Finskog zaliva i Kronštatu.
Parade brodova će se takođe održati i u Vladivostoku, Baltijsku, Severomorsku, Kaspijsku, Novorosijsku i Tartusu (Sirija).
Dan ruske flote se obeležava svake godine poslednje nedelje jula, a pomorska parada u Sankt Peterburgu je njen glavni događaj. Prvi put je održana 2017. godine po naređenju predsednika. Po obimu događaja može da se uporedi sa paradom pobede 9. maja na Crvenom trgu u Moskvi. Na paradi se pokazuje snaga i moć ruske mornarice, njena spremnost da izvrši širok spektar zadataka u svim delovima svetskog okeana.
Ove godine u paradi u Sankt Peterburgu će učestvovati 47 brodova i 42 letelice, kao i više od 3.500 pripadnika flote.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala