- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Papa Franja ne planira da se povuče dok ne poseti Rusiju

© AP Photo / Gregorio BorgiaPapa Franja na ceremoniji kanonizacije u Vatikanu
Papa Franja na ceremoniji kanonizacije u Vatikanu - Sputnik Srbija, 1920, 31.07.2022
Pratite nas
Papa Franja bi želeo da poseti Rusiju, ne samo da bi pomogao u uspostavljanju veza Moskve sa zapadnim svetom, već i zato što oseća posebnu zahvalnost Rusiji što je spasila jezuite u vreme cara Pavla (1796-1801), rekao je portalu Vzgljad predsednik Svetske unije staroveraca Leonid Sevastjanov.

„U razgovorima sa novinarima na putu iz Kanade u Rim, papa je rekao da se oseća umorno i da će od sada morati da čuva snagu za posebno važna putovanja. Rusija je broj jedan na listi zemalja koje želi da poseti. On je saopštio da neće podneti ostavku dok ne poseti Rusiju. Papa se prema Rusiji odnosi sa posebnim poštovanjem“, rekao je on, pozivajući se na lični razgovor sa poglavarom Rimokatoličke crkve.

Prema Sevastjanova, papa „nije Evropljanin, odrastao je daleko od evropskih unutrašnjih sporova, deli poglede na ekonomsku i socijalnu pravdu u svetu, propoveda ideale inkluzivnosti, osuđuje žestoki kapitalizam“.
Prema rečima sagovornika, poseta pape bi mogla da se dogodi narednog proleća. Pored zvaničnih susreta, papa bi želeo da poseti Tretjakovsku galeriju, da služi misu u katedrali Neporočnog Začeća Deve Marije, poseti Uspenski sabor u Kremlju, a takođe i crkvu Svetog Martina Ispovednika.
Papa Franja tokom posete Kanadi - Sputnik Srbija, 1920, 30.07.2022
SVET
Papa Franja najavio mogućnost povlačenja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala