Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Kurtijev kabinet posle sednice Saveta bezbednosti: Sve spremno za sprovođenje mera reciprociteta

© AP Photo / Visar KryeziuLider pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti
Lider pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti - Sputnik Srbija, 1920, 31.07.2022
Pratite nas
Aljbin Kurti, premijer privremenih prištinskih institucija, održao je sednicu saveta za bezbednost, nakon koje je saopšteno da su institucije razradile "tehničke i administrativne" procedure za sprovođenje, kako se kaže, mera reciprociteta sa Srbijom.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Iz Kurtijevog kabineta je saopšteno da 1. avgusta počinje da se primenjuje odluka o početku zamene registarskih tablica u tablice "RKS", kao i odluka o izdavanju privremenih deklaracijskih listova koji zamenjuju lična dokumenta Srbije, prenosi Koha.
Kako se navodi, rok za prekrivanje državnih simbola Srbije za vozila koja ulaze na KiM pomeren je na 31. oktobar 2022. godine, preneo je Tanjug.
Vlada privremenih prištinskih institucija u junu je donela odluku da građanima koji imaju dokumenta Srbije prilikom ulaska na KiM izdaju potvrde koje zamenjuju ta dokumenta. Priština je takođe obavezala vlasnike vozila sa oznakama srpskih gradova na KiM da izvrše preregistraciju na RKS tablice.

Nema opasnosti od destabilizacije

Kurti smatra da nema opasnosti od destabilizacije zbog odluke o reciprocitetu sa centralnom Srbijom kada je reč o dokumentima. On je na pres konferenciji rekao da se radi na tome da sutra sve prođe kako treba, prenosi Reporteri.
Dodao je da neće biti uzimana dokumenta od građana koji na Kosovu i Metohiju ulaze iz centralne Srbije, već da će oni dobijati deklaracijski list.
Kurti je ocenio da nema mesta napetosti niti opasnosti od destabilizacije jer je, prema njegovoj tvrdnji, reč o legitimnom i legalnom potezu Prištine, preneo je Tanjug.
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 31.07.2022
SRBIJA
Vučić: Akcija Prištine treba da počne večeras, Srbi više zuluma trpeti neće /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala