- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

„Čiji je rat kad vam neko ubija decu“: Oštar odgovor Milačića poslanici DPS o NATO agresiji /video/

© Foto : Prava Crna GoraMarko Milačić, Prava Crna Gora
Marko Milačić, Prava Crna Gora - Sputnik Srbija, 1920, 31.07.2022
Pratite nas
Lider Prave Crne Gore Marko Milačić objavio je video-snimak njegove oštre rasprave sa poslanicom DPS-a Aleksandrom Vuković koja se odnosila na NATO agresiju 1999. godine, stavove Mila Đukanovića iz tog perioda, kao i zabranu ruskih medija.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Povodom NATO bombardovanja, Vukovićeva je navela da je Đukanović tada rekao: „Ovo nije naš rat“, na šta je Milačić uzvratio konstatacijom da je to najveći problem.
„Nije naš rat kad vam neko u vašoj kući ubija decu? Taj rat je bio naš više nego bilo koji drugi. Ne može Đukanović da govori da to nije naš rat u kome se uveliko ratuje i ubijaju naša deca i civili. To je problem, to se zove sluganstvo, saučesništvo“, rekao je Milačić.
Ukoliko je Đukanović imao toliki pijetet, zašto onda nije otišao nekad u Murino, nastavio je Milačić, misleći na varoš na severu Crne Gore koju su 30. aprila 1999. zasule NATO bombe. Tada je poginulo šestoro ljudi, od kojih troje dece, među kojima i Miroslav Knežević koji je tada imao 13 godina.
„Da li znate kako živi otac Miroslava Kneževića? Je li to lice Crne Gore, odnos prema našim žrtvama i deci? To je sramota za čitavu Crnu Goru“, poručio je Milačić.
Na navode Vukovićeve da je Crna Gora 1999. primila 200.000 albanskih izbeglica sa Kosova i Metohije, Milačić je upitao od koga su bežali ti civili.
„Bežali su od bombardovanja. To Noam Čomski govori. Ti ljudi su mahom bežali od NATO agresije i bombardovanja, a ne od odnosa zvanične Srbije“, kazao je Milačić.
Vukovićeva se dotakla i teme, kako se izrazila, „okupacije ruskih medija“, a Milačić je podsetio da su ruski mediji zabranjeni u Crnoj Gori.
„Ruski mediji, cenzura, 1948, Goli otok. To nije demokratija. To nema u Africi. Je li to Evropa, jesu li to slobodni mediji, jesu li to te vrednosti da se gase mediji?“, kazao je Milačić.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala